Hvordan vet forskjellen på en 1965 LeMans og en ekte GTO

1965 GTO hadde tre forskjellige karosserivarianter som kan velges. Den todørs hardtop, den todørs sport coupe, og todørs soft top cabriolet. Hver av kroppen stiler av 1965 GTO hadde en liten baksetet som ble åpnet når forsetet ble kastet fremover. 1965 LeMans hadde to karosserivarianter, to dør Hardtop, og stasjonsvogn. Baksetet i 1965 LeMans hadde mer benplass enn den GTO, som legges til status for LeMans som en reise bil.

Bruksanvisning

1 Åpne panseret til bilen. 1965 GTO ble bygget for fart og hadde en 389 V8 under panseret. Pontiac LeMans hadde en overliggende kamaksler Seks under panseret som skapt for glatte starter og stopper.

2 Undersøk innsiden av bilene. Den LeMans var utformet som en luksuriøs reise bil og var utstyrt med klut seter og klut dekket dørpaneler. GTO ble opprinnelig sett på som en olabil og var utstyrt med prefabrikerte plast dørpaneler og vinyl seter.

3 Se etter rom i baksetet. Selv om hver av de 1965 GTO kroppstyper hadde back stoler, de var små uten mye benplass. Baksetet av LeMans var stort nok for passasjerer å sitte komfortabelt.

4 Se på suspensjon under bilen. 1965 Pontiac LeMans ble bygget tungt på suspensjon for å gi en jevn ride over lange avstander. Suspensjonen av GTO ble ikke bygget som tungt.