Hvordan velge mellom en Pontoon eller Deck Boat

Hvordan velge mellom en Pontoon eller Deck Boat


Båter kommer i alle størrelser og utførelser, alle optimalisert for å utføre på forskjellige måter under forskjellige forhold. Deck båter er noe av en hybrid mellom tradisjonell flat-dekk pontoon båt og den tradisjonelle V-skrog båt, som tilbyr mange av de fordeler og ulemper ved begge. Beslutningen om å kjøpe enten båten er en personlig en som bør ta hensyn til hvordan du skal bruke båten, der du skal bruke det og som du sannsynligvis til å ha om bord i båten.

Bruksanvisning

1 Se på dine driftsforhold. Den primære forskjellen mellom en pontong båt og et dekk båt er at dekk båt bruker en V-skrog istedenfor pongtonger. V-skrog er langt bedre på å kutte gjennom vannet og høvleri opp i høy hastighet, mens pontoon forte er å motstå side-til-side roll. Smale pongtonger vil ikke holde en pontong båt opp og ut av vannet som en feit V-skrog vil gjøre, noe som gjør den mer egnet for rolige flater eller de med mild - en til to fot - sveller. Mens noen veldig store og spesialiserte pontong båter kan ta større stigninger, den grunnleggende design fortsatt ikke egner seg til å kaste

2 Vurdere behovet for fart og drivstoffeffektivitet. Pontoon båter som regel er effektiv ved lave hastigheter fordi vannet renner rundt pontongene i stedet for under dem. På grunn av dette, nesten alt av motorens energi går inn i den driver båten fremover i stedet for å skyve baugen oppover. En V-skrog båt er vanligvis ikke så effektiv på lav hastighet som en pontong båt, men dens evne til å reise seg opp og ut av vannet gjør det mer effektivt ved høyere marsjfart. Ikke at Pontoon båter som helhet er ute av stand til høvling eller nå svært høye hastigheter, de bare krever mer strøm og drivstoff til å gjøre det.

3 Bestem hvordan du skal bruke båten, og hvor passasjerene vil bruke den. Tenk på en pontong båt som en flytebrygge med en motor, veldig stabil når du sitter stille og cruising i lave hastigheter med tonnevis av flat gulvplass. V-skrog båter, mens de kan tilby en gjennomgang øya fra foran til bak, vanligvis mangler den helt flat etasje i en pontong båt, og helle mer med passasjer bevegelse. Denne tendensen til å rocke og begrensning i passasjerbevegelse gjør V-skrog mer egnet som en runabout eller fiskefartøy enn en mobil øy som å feste eller henge ut.

4 Undersøk budsjettet, vedlikeholdsbehov, materialene som brukes og vannet du bruker dem i. Aluminiums pongtonger, som de har gjort de fleste andre typer metall, ikke særlig glede nedsenking i saltvann. Selv Pontoon båter bygget for bruk i saltvann vil ikke stå opp til den for alltid, til slutt syre-lignende saltvann vil finne en måte å trenge noe og korroderer det. Glassfiber, på den annen side, kunne vare mindre hva det er flytende i så lenge det ikke er en dam full av aceton. Selv ferskvann vil til slutt ta en toll på noe metall som jevnlig berører den. Mens Pontoon båter kan være billigere å kjøpe nye, kan dollar lagret nå komme tilbake å bite deg senere.