Hvordan utslipp spenning på en Projection TV

Hvordan utslipp spenning på en Projection TV


Projeksjon TVer har en rekke interne komponenter som kan lagre spenning i lange perioder av gangen. Måneder etter en projeksjons-TV er koblet fra, kan katodestrålerør og kondensatorer fortsatt holder nok spenning til å forårsake en smertefull sjokk og risikoen for elektriske støt. Før service eller reparasjon, bør du lade spenning på en projeksjons-TV for din egen sikkerhet og for å beskytte elektronikken inne i TV.

Bruksanvisning

1 Trekk ut projeksjon TV, og la den sitte så lenge som mulig. Som TV sitter, vil spenningen utslipp naturlig gjennom strømkretser.

2 Fjern servicepaneler og skjerming fra baksiden av TV-en for å få tilgang til ray-rør katode, hvis montert, og kretskort. Phillips-skruer vanligvis holder panelene på baksiden av TV-en.

3 Koble ledningen fra en utladning verktøy til en umalt metall del av TV-rammen eller chassis. Ikke koble ledningen til varme synker eller andre komponenter på kretskort. Sørg klippet fast griper ramme eller chassis.

4 Trykk på tuppen av utslippet verktøy til leder av noen store filter kondensatorer på brettet du prøver å fjerne eller reparasjon. Høyspente filter kondensatorer er vanligvis merket med et lyn-bolt bilde eller ordet "Hot", eller bokstavene "HV." Hold tuppen av sonden mot kondensator fører i to til tre sekunder for å sikre at alle spennings utslipp . Det tar bare noen få millisekunder å tømme alle, men de største kondensatorer. Men det er bedre å være føre var sjokkert.

5 Finn anode cap på katodestrålerør. Hetten ser ut som en gummisugekoppen fast ved siden av røret. Skyver spissen av utløps verktøyet under kanten av gummihetten, og flytter den mot midten av hetten. Høy spenning anode ligger under midten av hetten. Når du tar kontakt med anoden, kan du høre en snapping eller hvesing som spennings utslipp.

6 Kondensatorene og CRT kan regenerere spenning over tid. Koble CRT anode, blenderåpning og kondensator fører til jord med testledningene straks etter utlading hvis reparasjonen tar mer enn en time. Dette vil gi en konstant bane til jord for en hvilken som helst spenning som samler seg.

Hint

  • Selv etter lossing, er det en god idé å teste strømkretser for å sørge for at all spenning er utladet.
  • For å minimere risikoen for elektriske støt, må du alltid holde en hånd bak ryggen din mens du arbeider rundt høyspentkretser. Bruk begge hender kan skape en vei til jord gjennom dine armer, med hjertet ditt rett i midten av kretsen.
  • Bruk aldri en jordingsstropp mens service høyspentkretser. Mens utlading kretser, bør du være så isolert fra bakken som mulig.
  • Ved hjelp av en skrutrekker eller annet verktøy til å slippe ut en projeksjons-TV kan skade kretser, skade verktøyet og skape gnister og slagg som potensielt kan starte en brann.