Hvordan Tow Med en fem trinns

Hvordan Tow Med en fem trinns


Bilberging er et stort ansvar, om ikke av annen grunn enn fordi en ulykke med en trailer på slep vil forsterke skaden. Sleping med en manuell girkasse er litt vanskeligere enn med en automatisk for et par grunner. Ved å trykke inn clutchen og skiftende tannhjul legger en annen oppgave å ta fører oppmerksomheten bort fra veien. Sleping med en manuell girkasse krever også driveren til "fjær" clutchen mer å legge til low-end dreiemoment ved akselerasjon. Dette reduserer levetiden på clutchen.

Bruksanvisning

1 Se i bilens brukerhåndbok for maksimal tilhengervekt i pounds. Kontroller at tilhengerens masse pluss vekten av lasten er mindre enn denne rangeringen.

2 Plasser bilen slik at den stikk ballen er under tilhengerens kobler. Senk kobling på ballen og lås den på plass ved å senke sperren og sikre den med en låsesplint.

3 Skyv tilhengerens elektriske kontakten til bilens elektriske mottaker. Fest tilhengeren venstre kjeden til høyre side av stikk og retten kjeden til venstre side.

4 Plasser slepet bilen i første gir og fjær clutchen mens du legger noe gass. Akselerere langsommere enn normalt for å minske belastningen på drivverket.

5 Øk følgende avstand til kjøretøyet foran deg for å justere for redusert bremseevne med en trailer bak. Reduser mengden nedgiring du bruker til å bremse bilen og tilhengeren. Vekten av tilhengeren akselererer slitasjen på kjøretøyets clutch. Bruk bremsene for å kompensere for mindre downshifting.

Hint

  • Praksis tauing i en forlatt parkeringsplass eller rolig landevei til du er komfortabel med tilhengeren bak deg.