Hvordan Test Engine Coolant

Kjølevæsken i motoren din gir to ulike typer beskyttelse til motoren. Sin første oppgave er å absorbere varme som utvikles i motoren ved forbrenning og overføre den til utsiden luft gjennom radiatoren. Den andre jobben for kjølemidlet er å smøre lagrene i vannpumpen og forhindre korrosjon i systemet. Begge områdene beskyttelse bør testes når kjølevæsken tilstanden er inspisert under normal kjøretøy vedlikehold.

Bruksanvisning

1 La motoren avkjøles helt å hindre smertefulle skader forårsaket av kjølevæske kokende ut av en varm motor når radiatorlokket er fjernet.

2 Fjern radiatortrykklokket. Hetten er plassert enten på toppen av radiatoren, på toppen av kjølevæskereservoaret eller på toppen av termostathuset. Trykk ned og vri lokket mot klokken, ligner åpne en barnesikret medisin flaske, deretter legges til siden.

3 Klem gummi pære på en kjølevæskehydrometer og senk hydrometer er slangen inn i kjølevæske. Slipp pære å trekke kjølevæske inn i hydrometer opp til full linjen som er merket på kroppen av enheten.

4 Hold hydrometer nivå og lese av temperaturen merket på siden av enheten som pilen i hydrometer peker på. Dette er den kaldeste temperatur som kjølevæsken vil tåle uten å fryse. Kjølevæsken bør motstå frysing ved en temperatur godt under hva som er den laveste forventede temperatur om vinteren.

5 Sett inn en kjølevæske teststrimmel inn i kjølevæske, fjerne stripen og rist overflødig kjølevæske av. Vent i 15 sekunder og sammenligne fargen på strimmelen med den måleren på siden av flasken at strimmelen kom inn. Hvis fargen indikerer behovet for utskifting, har smøre / anti-korrosjonsegenskapene til kjølevæsken forsvunnet. Unnlatelse av å erstatte den kjølevæske på dette punktet kan resultere i for tidlig vannpumpen.