Hvordan sette opp Graphic Equalizer

Legge til en grafikk equalizer til lyd eller hjemmekinoanlegget kan forbedre kvaliteten på det du hører. Grafikk equalizere, da satt opp for et hjem system, ikke bare lar deg justere lydkvaliteten til størrelsen på rommet, men også tillate deg å justere for noe annet som kan absorbere eller reflektere det, for eksempel møbler og tepper.

Bruksanvisning

1 Vet at forsterke diskant på equalizeren kan forbedre klarheten i lyden, mens forsterke bassen gir en mer fyldig lyd.

2 Prøv å øke mellomtonefrekvenser med 10 til 15 desibel. Bestem hvilke lyder det verste, og returnere kontrollen til utgangspunktet.

3 Klipp eller øke frekvensen i små trinn inntil det høres bra ut for øret.

4 Legg diskant eller bass for hver frekvens. Hvis det ikke er bedring å jobbe med en, gå videre til en annen.

5 Juster frekvenser for stemmen. Dette kan kreve litt eksperimentering, spesielt for oversiktens skyld. Frekvenser satt for lavt kan gjøre røster høres "buldrende" eller "Chesty", men å kutte dem kunne produsere en hul og livløs lyd. Prøv å kutte ned på de lave frekvensene og øke 1-5 kilohertz utvalg for å øke klarhet.

6 Sett musikk frekvenser til 31-50 hertz område, være forsiktig med å sette dem for høyt, noe som kan resultere i en gjørmete eller kjedelig lyd. Også redusere 80 til 125 hertz frekvenser for å eliminere overdreven bass eller "boom". Juster andre frekvenser som er nødvendig for å øke ulike instrumenter, alt fra strenger til trommer. For en link til en guide til hvilke frekvenser for å justere, se Resources.

Hint

  • Innstilling frekvenser for høyt kan skade høyttalerne, så vær veldig forsiktig når du justerer dem.