Hvordan sette autofokus på Canon 50D

Hvordan sette autofokus på Canon 50D


Canon 50D er et prosumer digital SLR med 15 megapiksler og muligheten til å skyte 6,3 bilder per sekund. Når det kombineres med de ni autofokuspunkter på 50D bruk av krysspunktet fokus som ser på både horisontalt og vertikalt fokus når det brukes med f2,8 objektiver, er 50D et kraftig verktøy for handlingen og idrett fotograf, samt noen opptak i lite lys uten blits. Du kan enten bruke et rutenett autofokus eller enkelt punkt autofokus, velger noen av de ni punktene som autofokuspunkt.

Bruksanvisning

1 Velg autofokus på venstre side av objektivet ved å skyve bryteren til AF.

2 Velg "Autofokus" ved å dreie kontrollhjulet på høyre side av toppen på kameraet. Du kan velge ett skudd, AI Focus eller AI Servo. Bruk ett skudd for still fag og servo for objekter i bevegelse - som objektivet vil kontinuerlig fokusere når lukkerknappen presser halvveis. AI fokus skifter automatisk mellom servo og ett skudd.

3 Trykk på "Autofokus Grid" -knappen øverst til høyre på baksiden av kameraet, og trykk deretter på multikontrollen knappen i den retningen du ønsker å velge en av de ni autofokuspunkter. Hvis du trykker på "Autofokus Grid" -knappen én gang, vil det ansette alle ni poeng.

4 Trykk på "AF Drive" knappen på høyre side av toppen av kameraet, og roter hovedkontrollhjulet på baksiden av kameraet til å velge mellom enkeltskudd, høyhastighets kontinuerlig (6,3 bilder per sekund), lav hastighet kontinuerlige (3 bilder per sekund), selvutløser (10-sekunders forsinkelse) eller selvutløser (2 sekunders forsinkelse).