Hvordan Sett tenningslåsen på en 2000 Ford Focus

Focus er en liten økonomi bil laget av Ford Motor Company som leveres som standard med en 2,0 liters firesylindret motor. Fokus ble innført som en 2000 modell og er fortsatt blir produsert som i 2010. Den tidlige modeller av denne bilen er kjent for tenningslåsen svikt, noe som kan resultere i en stor låsesmed regning. Hvis nøkkelen er vanskelig å sette inn låsesylinderen og det er vanskelig å slå, må du kanskje bytte ut låsesylinderen før det er for sent.

Bruksanvisning

1 Fjern den øverste plastdekselet fra rattstammen ved å trykke på fanene på siden av dekselet med en flat skrutrekker. Løft dekselet fra kolonnen og sett det til side.

2 Ta av bunnen plastdekselet fra rattstammen ved å rygge ut de to festeskruene på undersiden av dekselet med en Philips skrutrekker i mot klokka. Senk dekselet fra kolonnen og sett det og skruene til side.

3 Sett inn tenningsnøkkelen inn i sylinderen og slå den på ON. Drei rattet til den rette kvart omdreining for å tillate god arbeidsplass rundt låsesylinderen.

4 Finn hull i siden av låsesylinderen som vender mot førerens sittestilling. Stikk enden av en binders inn i dette hullet for å frigjøre låsesylinderen. La nøkkelen i låsen vris til ON posisjon og trekk låsesylinderen fra rattstammen.

5 Trekk nøkkelen fra den gamle låsesylinderen og kast sylinderen. Skyv den nye låsesylinderen inn i hulrommet i rattstammen til den låses på plass. Sett tenningsnøkkelen og teste den nye låsesylinderen ved å vri nøkkelen av og på igjen. Ta nøkkelen ut av tenningslåsen.

6 Sett på bunndekselet til rattstammen og stram de to skruene med en stjerneskrutrekker i klokkens retning. Trykk toppdekselet på rattstammen til den klikker på plass.

Hint

  • Din Ford-forhandler kan gi deg en ny tenning låssylinder som vil bruke dine gamle nøkler, eller kan kjøpe en ny ettermarkedet låssylinder som kommer med to nye nøkler. Bare vær oppmerksom på at selv om ettermarkedet alternativet kan være billigere, vil de nye tenningsnøkler ikke passer din dør låsesylindre.