Hvordan Reset en 2000 Dodge Neon ECU

Motorens styringsenhet (ECU) i en 2000 Dodge Neon er datamaskinen enhet som er ansvarlig for håndtering av motorens timing og drivstoff levering funksjoner. Denne datamaskinen samler data fra et omfattende nettverk av sensorer i bilen og bruker disse dataene til å ta avgjørelser om hvordan du styrer motoren. Når ECU registrerer et problem i bilen det lyser funksjonsfeil indikatorlampe (MIL) og lagrer en feilkode i det interne minnet. En skanning verktøy er nødvendig for å fjerne feilkoder og nullstille ECU.

Bruksanvisning

1 Flytt Neon overførings til park (automatisk) eller førstegiret (manuell). Vri tennings til "OFF" posisjon for å drepe motoren, og slå den tilbake til "ON" posisjon, men ikke starte bilen.

2 Koble skanneverktøyet kommunikasjonskabelen til Neon diagnostiske data port, plassert under dashbordet, like over pedal området.

3 Følg instruksjonene på skjermen på skanningen verktøyet for å angi bilens motor og drivverk informasjon.

4 Velg "ECU" fra skanningen verktøyets hovedmenyen, velg deretter "koder". Velg "klare alle nåværende og lagret feilkoder." DTC er en forkortelse for "diagnose trøbbel kode."

5 Vent et øyeblikk for skanning verktøy for å indikere at kodene har blitt ryddet. Trekk skanningen verktøyet og starte motoren. Kontroller at MIL ikke lyser. ECU er nå nullstilt.

Hint

  • En bil skanning verktøyet er en bærbar datamaskin som brukes for å utføre diagnostiske prosedyrer på kjøretøy. Den er tilgjengelig fra auto deler butikker og bilbransjen verktøy forhandlere.