Hvordan mod en MP3-spiller

Hvordan mod en MP3-spiller


Noen gang ønsket din MP3-spiller til å gjøre akkurat det litt mer? Noen gang ønsket å spille Pong eller støtte en ny filtype? Vel, med online modifikasjons nedlastinger kan du låse opp og utvide din MP3-spiller for å slippe løs sitt fulle potensial. Firmware som Rockbox og iPod-Linux er mod programmer som lar deg helt omskrive din MP3-spiller grensesnitt og installere eller støtte mange nye filtyper og spill. Begge er tilgjengelig online og gratis (se Ressurser).

Bruksanvisning

1 Last ned og installer Rockbox til MP3-spilleren. Rockbox er et gratis stykke firmware som støtter et bredt utvalg av MP3-spillertyper: f.eks Apple iPod, Packard Bell Vibe 500, iriver HP serien, Toshiba Gigabeat X og F-serien, etc. Last ned firmware og håndboken fra Rockbox nettsted (se Ressurser); må du sørge for at du laster ned riktig programvare fordi enkelte MP3-spilleren kan komme med en litt annen versjon. På stedet er det en visuell oversikt over hver støttet MP3-spiller; klikker du bare på "Firmware" alternativet under sitt image å lagre programmet til din PC. Du bør også laste ned "Manuell" fil, så vel i tilfelle du blir sittende fast eller forvirret i opplasting til firmware.

2 Koble MP3-spilleren til PCen. Pass på at du åpner enheten via "Min datamaskin" i stedet for standardprogramvare; Dette er fordi du bare kan installere programvaren manuelt som en enhet. Åpne mappen MP3-enhet via Min datamaskin, og også åpne programvaren mappen Rockbox; klikk og dra alle Rockbox filer i vinduet MP3-spilleren enheten. Programvaren er nå på spilleren, men vil ikke være kompatible før den har startet.

3 Boot programvaren for å gjøre det fullstendig interaktiv på MP3-spilleren. Ulike enheter har forskjellige oppstartsprogrammer, slik at du må sørge for at du leser enhetens manuelle og følg instruksjonene for å laste ned en bootloader. For eksempel har Apple tredje generasjon iPod en bootloader fil som heter "ipodpatcher.exe"; laste ned filen til din PC og - med iPod-spilleren fortsatt koblet - dobbeltklikker du EXE-filen og kjør bootloader. PCen kjører automatisk og konfigurere patch til din iPod til du ser bekreftelsesmeldingen: ". [INFO] Bootloader installert" Rockbox er nå ferdig installert på MP3-spilleren.

Andre enheter kan ha forskjellig bootloaders, så les den respektive veiledning for å finne og laste ned den riktige oppdateringen; se Resources for en liste over alle MP3-enhet manual.

4 Utnytte Min datamaskin lenke på din PC for å dra og slippe spill, filtyper, og programmer til Rockbox database mappen. Det er her alle de nye programmer og spill kan spilles fra. Koble MP3-spilleren og slå den på for å vise den nye Rockbox programvaren grensesnittet. Kjøre filer fra databasekatalogen til å bruke dine nye filer og spille nye spill.

Hvis du er i tvil om hvordan du konfigurerer Rockbox programvare, laste ned og lese den respektive bruksanvisningen for MP3-spilleren (se Ressurser).

5 Last ned og installer iPod-Linux til Apple iPod MP3-spilleren i stedet. iPod-Linux er en iPod mod som lar brukerne kjøre en Linux database på sin MP3-spiller samtidig være i stand til å få tilgang til den originale Apple-grensesnittet. Programmet er mye enklere å installere Rockbox og krever at brukere bare å kjøre en setup EXE-fil og følg installasjonsveiviseren instruksjoner.

Last ned oppstartbar programvaren fra deres hjemmeside (se Ressurser) og lagre innholdet på harddisken din. Plugg inn din iPod og kjøre setup EXE-filen du lastet ned fra nettsiden; installasjonsprogrammet vil automatisk begynne. Følg instruksjonene på skjermen - som inkluderer bekrefter iPod-modellen og velge riktig bootloader - og klikk på "Neste" -knappen for å fullføre installasjonen. Programvaren vil bli installert på din MP3-spiller og klar til bruk.