Hvordan måle OD av en clutch platen

Den clutch platen har riller i senterhullet som maske over ribbene på overføring inngående aksel. Det stivt kobler disken til hjulene via overføring. Platen er klemt solid mellom svinghjulet og den fjærbelastede trykkplaten når engasjert. Når clutchpedalen trykkes inn, blir det clutch platen slippes slik at motoren kan rotere mens hjulene er stoppet. Høy ytelse kjøretøy bruke en større diameter clutch for å hindre glidning når en masse hestekrefter blir overført til hjulene. Det er flere måter å måle en platens utvendig diameter (OD).

Bruksanvisning

1 Legg den clutch platen på et flatt og jevnt underlag. Plassere to små snekker firkanter, en på hver side av skiven, 180 grader fra hverandre. Rutene skal plasseres mot platen som bakover bestille ender. Mål avstanden mellom rutene.

2 Plasser clutch platen på et plant underlag med den rette kanten av en målestokk over midtlinjen av clutch platen og juster begge ytterkantene av platen med tommers markeringene på målestokk for å få en nøyaktig måling.

3 Hev bakhjulene, av kjøretøyet med clutch som skal måles opp fra bakken og få øye på to bukker, en under hver aksel rør nær hjulene.

4 Fjern bellhousing inspeksjonsluken ved hjelp av en boks fastnøkkel. Tape og fest den ene enden av en fleksibel kjole maker tape til trykkplaten dekselet plate. Bruk en liten stripe av cellofan tape for å holde den på plass.

5 Veve fleksibel tape inne monteringsbrakettene av trykkplaten. Pass på at målebåndet blir en fri omkretsen av runden dekselet plate på trykkplaten. OD av dekkskiven er den samme som den ytre diameter av clutchen platen.

6 Beregn clutch diameter ved hjelp av omkrets anskaffet med fleksibel tape. Hvis du vil trekke diameteren fra omkretsen, dele omkretsen av pi (3,14). For eksempel: si omkretsen er 34,5 inches; 34,5 delt på 3,14 tilsvarer 10,987. Dette vil likestille til en 11-tommers clutch platen.