Hvordan justere dempere på en Honda Rebel

Hvordan justere dempere på en Honda Rebel


Med 1985-modellen, begynte Honda selge Rebel motorsykkel, også kjent som CMX250. Honda selger fortsatt Rebels i dag. De bakre sjokk har fem innstillinger for forspenning. Juster støt for din vekt og kjøreforhold - humpete områder kan kreve en stivere innstilling for å hindre bunnen ut. Hvis Rebel er en '02 eller tidligere modell, har du flaks: Verktøysettet som følger med sykkelen inneholder verktøy som brukes til å justere sjokk.

Bruksanvisning

1 Finn justeringsverktøy. Hvis du har en '02 eller tidligere Rebel, bør det være i verktøysettet under høyre sidedeksel. Ta av dekselet og legger merke til en liten beholder mot baksiden, med et nøkkelhull. En flat skrutrekker gjør en god "nøkkel". Åpne dekselet og fjern verktøykasse. Den skiftenøkkel man trenger er halvmåneformet med et lite håndtak og en leppe på enden av halvmånen. De '03 og senere Rebels har bare en skrutrekker i verktøysettet. Se din Honda-forhandler for "verktøyet for å justere støtdempere bak."

2 Finn hvor du skal gjøre justeringen. Se rett over der den nedre ende av sjokk er boltet til svingarmen. Det ser ut som en liten metall kopp, delvis dekker våren, med hull rundt toppen. Disse hullene er der du vil sette inn kanten av skiftenøkkel og roter "cup" for å justere forspenning.

3 Finn noen tykke hansker og en fille. Dette er valgfritt, men nyttig når du endrer innstillingen fordi justeringsnøkkelen er tynn med en kort håndtak. Det gir deg ikke mye innflytelse, og det vil kreve et visst press for å endre justeringen. Tykke hansker vil beskytte hendene. En rag er nyttig fordi verktøyet presses mot metallkopp, som er forkrommet. Plasser fille mellom dem for å unngå riper i krom. Du trenger ikke å heve bakenden av sykkelen for å justere sjokk. Sykkelen kan hvile på sin kickstand.

4 Endre justeringen. Det er fem stillinger. Sett leppe på nøkkelen i et av hullene, og halvmåne del av skiftenøkkelen vil delvis brytes rundt metal "cup". Bruk kraft til den blir til neste justering. Slå en måte vil komprimere våren, og gir deg en fastere ride. Den andre måten dekomprimere våren for en mykere ride. Kontroller at begge støtdempere bak er på samme innstilling.