Hvordan gjøre en Tune Up på en 2002 Lincoln LS

Hvordan gjøre en Tune Up på en 2002 Lincoln LS


2002 Lincoln LS kom utstyrt med enten en 220-hestekrefter, 3,0-liters V-6 motor eller aluminium 3,9-liters V-8 basert på Jaguar AJ-V8 motorblokk med en re-konstruert induksjon system og topplokk pakke . Tenningssystemet på denne bilen er en spiral-on-plug system med individuelle spoler montert direkte på toppen av tennpluggen. Utføre en tune opp på denne bilen regelmessig vil opprettholde topp ytelse av motoren og hindre mulig skade på spoler og tenningssystemet.

Bruksanvisning

1 Vent til motoren avkjøles helt. Fjerne tennplugger fra en varm aluminium motor kan føre til skader på topplokk. Trekk opp på ryggen plastmotordekselet for å fjerne det fra motoren. Ingen verktøy er nødvendig for å fjerne LS motor dekke; det rett og slett går i lås på pinner boltet til motoren.

2 Koble de elektriske kontaktene på de enkelte spoler ved å klemme låsetappene som du trekker hvert kontakten fra spolen. Den spoler på denne bilen er plassert under det svarte plastdekselet på ytterkantene av inntaket manifold.

3 Fjern de små 7 mm-skruene som fester spoler til inntaksmanifolden ved hjelp av en 7 mm pipe, lang forlengelse og skralle. Vær forsiktig så du ikke mister skruene, som du fjerner dem, fordi det er vanskelig å finne erstatninger. Vri spolen som du trekker det fra topplokket og legg spolen til side på et trygt sted. Fjern alle åtte sløyfer.

4 Skru tennpluggene fra motoren ved hjelp av en 5/8 tommers tennplugg på en lang forlengelse og en skralle. Påfør en liten skvett av anti-seize sammensatte til gjengene på den nye tennpluggen og skru dem inn i motoren til den sitter. Stram dem en ekstra 1/4 omdreining til plass tetningsskiven på pluggene.

5 Skyv spoler på de nye tennplugger. Den fleksible gummi ender av spolene er fjærbelastet og ikke klikker på plass som tradisjonelle tennplugg ledninger. Installer 7 mm skruer for hånd for å unngå kryss-threading dem og stram dem godt. Det er ingen belastning på disse skruene; de bare holde spoler fra å bevege seg rundt, så vær forsiktig når du strammer til skruene, for å unngå skader på inntaksmanifolden.

6 Plugg de elektriske kontaktene i spoler og sett den svarte motordekselet. Start motoren og ta en test-stasjonen for å kontrollere motoren går jevnt.