Hvordan forstå DX & VR-objektiver for Nikon

Nikon DX-objektiver er konstruert spesielt for APS-C bildebrikke som finnes på mange Nikon digitale SLR (Single Lens Reflex) kameraer. APS-C-sensor er liten, med dimensjoner ca 2/3 som en full størrelse (FX) sensor. Nikon VR-objektiver inneholde en vibrasjon reduksjon system som kompenserer for små kamerabevegelser som skyldes håndhilse eller en ustabil plattform. DX (uten VR kompensasjon) og VR-objektiver i DX-format er laget av Nikon og andre produsenter. Vurder dine fotografiske behov, utstyr type og budsjett når du velger kameralinser.

Bruksanvisning

1 Bestem sensorstørrelsen bildet på Nikon kamera. Alle Nikon speilreflekskameraer inneholde APS-C-bildesensorer med unntak av følgende modeller, som inneholder full størrelse, FX-sensor: D3, D3X, D3S og D700.

2 Velg DX-objektiver for kameraer som bruker APS-C bildebrikke. Beregn "crop factor" for prime objektiver (ingen zoom eller tele) på grunn av mindre størrelse ved å multiplisere brennvidden med 1,5. For eksempel, hvis objektivet er en 100 mm linse, multiplisere det med 1,5 på grunn av mindre sensor og objektivet har samme bildevinkel som om det var en 150 mm linse.

3 Beregn crop faktor for zoom og teleobjektiver ved å multiplisere minimum og maksimum brennvidde med 1,5. For eksempel, et objektiv med en rekke 70-200 mm har samme bildevinkel som om det var en 105-300 mm linse.

4 Bestem behovet for VR evne ved å evaluere dine fotografiske behov. VR kompensasjon tillater deg å unngå kameraristing fire f-stopp tregere enn tradisjonelt anbefales. For eksempel, hvis du fotograferer uten uskarphet på 1/125 sekund, kan du gjøre det samme på 1/8 sek <1 / 60-1 / 30-1 / 15-1 / 8> med et VR-objektiv. Bruk stativ for å unngå kamerabevegelse, men hvis du ikke bruker et stativ og en liten mengde av uskarphet er til stede i de fleste av dine fotografier, kan en VR objektiv være noe du trenger.

5 Sjekk kameralinser for DX og / eller VR betegnelse før du kjøper. Betegnelsen finnes innenfor objektivets brennvidde og hastighet beskrivelse --- 18-22mm f / 3.5-5.6G ED AF-S VR II DX, for eksempel.

Hint

  • Ikke bruk DX-objektiver på kameraet ved hjelp av full størrelse sensorer eller betydelig vignettering (mørke skygge rundt kantene på fotografiet) vil forekomme.