Hvordan forklare en Turbo motor

Turbos brukes på mange sen-modellen kjøretøy for å forbedre ytelsen til små slagvolum motorer --- vanligvis firesylindrede motorer. De små slagvolum motorer har fordeler i lavt forbruk, selv om de faller mangelfull, i de fleste tilfeller, i kraft avdelingen. En turbomotor har flere hestekrefter, men ikke ofre drivstofføkonomi, spesielt hvis bilen kjøres normalt (uten å sette foten i det overalt).

Bruksanvisning

1 Forklar hvordan en normalt pustende motor opererer der inntak av drivstoff er bekymret. En normalt pustende motor er avhengig av motor-produsert vakuum for induksjon av luften, som er alltid gjenstand for atmosfærisk trykk. Som atmosfærisk trykk endres kontinuerlig, luften induksjon når det gjelder kubikkfot per minutt (CFM) endringer som gjør hestekrefter for et gitt trykk. Hot, fuktig luft er tynn med påfølgende reduksjon i hestekrefter; mens en kald, tørr luft har en tilsvarende økning i hestekrefter. Den kubiske tommer forskyvning av en motor er volumet av luft og gass inne i sylinderen.

2 Forklare effekten av turbolading en motor. Ved turboladning, at motoren, når turboladeren er i gang, ikke lenger er avhengig av et vakuum for å trekke luft inn i motoren. Motoren normalt avhengig av atmosfæretrykk og i vakuum for å lade sylinderen med luft og drivstoff. Når temperaturen og luftfuktigheten endres, luften kostnad enten øker eller minsker, og maskinen bruker sensorer for å legge riktig mengde drivstoff under spesielle atmosfæriske forhold for riktig blanding. Når turboladeren er i gang, er det å ta inn luft, komprimerer luften og presser den inn i inntaksmanifolden ved trykk som langt overstiger atmosfærisk. Denne prosessen, som i hovedsak er effektivt øker kubikk-tommers forskyvning i motoren, siden det er å tvinge mer ladning inn i sylindrene enn normalt atmosfærisk trykk ville tillate. Denne "Tvunget Air Induction" har en resulterende 30 til 50 prosent eller mer hestekrefter gevinst.

3 Forklar hvordan det fungerer turboen. Turbo er en mekanisk innretning som ligner en sneglehus med en plate i midten som skiller de to halvdelene. Et sett av løpehjulbladene er plassert i hver side, forbundet med en aksel som går gjennom midten. Begge impellere slår samtidig. Den mest betydningsfulle element av en turbo er at trykket av eksosgassene som kommer ut av motoren driver det. De eksosgassene spinne turbo bladene på den ene siden, mens denne kraften overføres til luft lade side. Som eksos spinner utløpssiden, trekker inntaksladesiden luft inn i turbo ved høy hastighet og komprimerer den. Den nå komprimerte luft går gjennom et rør til en ladeluftkjøler, som er en separat radiator som avkjøler luften og gjør den tettere. Luften deretter reiser fra intercooler til inntak manifold gjennom et annet rør med en tett forsegling til inntak manifold.

4 Forklar ytelsen aspektet og operasjonelle forhold. Turbo er fri hestekrefter, i motsetning til andre ladesystemer. En turbo er sovende under de fleste normale kjøreforhold. Det må spinnes til et gjennomsnitt på 3000 rpm før det bygger hestekrefter. Dette gir makt i akselerer der det trengs. På oppsiden er at turboen tar ingen hestekrefter eller drivstoff for å drive det, og i normal cruise, påvirker ikke drivstofføkonomi. Den eneste ulempen for ytelse entusiaster er at den har turboforsinkelse mens en supercharger har ingen lag. En turbolader er best egnet for biler under normal bruk siden det krever lite eller ingen vedlikehold.