Hvordan fjerne batteriet fra en Golf GTI MKIV

Som med alle biler, batteriet på en MkIV GTI krever periodisk utskifting. Over tid, bilbatterier mister evnen til å holde en belastning. Batteriet på en GTI ligger i front førersiden hjørne i motorrommet, innebygd i en batteriboks. Utskifting av batteriet på en GTI kan oppnås med enkle håndverktøy, men forsiktighet må utvises ved håndtering av batteriet på grunn av tilstedeværelsen av svært etsende syre i den.

Bruksanvisning

1 Parkere GTI på flat mark og åpne frontdekselet. Bruk en 10 millimeter socket for å fjerne den negative (svart) terminal, etterfulgt av den positive (røde) terminal.

2 Demonter batterikassen. Batteriboksen er en plastboks som omgir batteriet for å beskytte det mot elementene. Toppen av boksen holdes på plass med klips som du kan fjerne for hånd, men en liten flat skrutrekker kan vise seg nyttig.

3 Ta av frontpanelet på batteriboksen med en stjerneskrutrekker til å fjerne de fire festeskruene. Trekk sider og front opp og sett dem til side.

4 Finn batteriet bolten. GTI Batteriet holdes på plass inne i boksen ved en plate som ligger på forsiden av det batteri som er sikret med en 13 mm bolt. Bruk en skralle og en 13 millimeter socket for å fjerne bolten, og deretter fjerne metallplaten.

5 Ta ut det gamle batteriet. Det vil være tungt og delikat, så ta stor forsiktighet. Før fjerning inspisere batteriet for å sikre at det ikke lekker eller er skadet. Hvis den er skadet, må du bruke hansker for å beskytte hendene.

6 Sett inn et nytt batteri i stedet. Bind ned det nye batteriet med festeplate og bolt, sett batterikassen paneler og koble terminalene. Spray et snev av dielektrisk fett på terminalene for å beskytte dem mot korrosjon.