Hvordan finner jeg ut Gear Ratio på en Dana 44?

Hvordan finner jeg ut Gear Ratio på en Dana 44?


Bestemme girutveksling på en Dana-44 utstyrt kjøretøy er viktig å forstå at bilens ytelse egenskaper. Når du vet den nåværende girutveksling, kan du endre det til bedre tilpasset den tiltenkte bruk av kjøretøyet. Girutvekslingen er også nyttig for å bestemme endelig diameter dekk i spesialtilpassede prosjekter, samt forutse forholdet mellom turtall og bilens hastighet. Dana 44 differensialer ble bygget med girutvekslinger fra 2,87: 1 til 5,89: 1. Den 2.87: 1 ratio er ansett som en høy gearing, mens en 5,89: 1 er en svært lav gearing.

Bruksanvisning

1 Blokkere forhjulene til kjøretøyet. Hev bak på bilen med jekken og støtte det med jack stands.

2 Finn differensialhuset. Fjern dreneringspluggen fra bunnen av differensialhuset og tillate differensialfluid kan tømmes helt. På biler uten en tappepluggen, vil oljen renne når differensialdekselet er fjernet. Ta av dekselet.

3 Undersøk ring og pinion gears funnet inne differensialhuset. Tell antall tenner på det største giret. Dette er den tannkransen. Del dette tallet med antall tenner på den lille gear. Dette er pinjongdrevet. Den resulterende tallet er din girutveksling.

4 Sett på differensialdeksel ved hjelp av en ny pakning og legge ny differensial væske. I påfyllingshullet er plassert i den differensialdeksel.

5 Senk bilen og se etter eventuelle lekkasjer.

Hint

  • Har alt som trengs for å fullføre prosessen før du begynner.
  • Dana 44 differensialer sitter vanligvis på lastebiler og 4x4 biler, og siden disse kjøretøyene vanligvis sitter høyere, kan det ikke være nødvendig å heve bilen for å fjerne differensialdeksel.
  • Vær alltid forsiktig når du arbeider under et kjøretøy (sikre den støttes riktig).
  • Bruk vernebriller for å holde skitt og annet rusk vekk fra øynene dine.