Hvordan erstatte et hjullager på en 2008 Ford F-150

F-serien har vært en del av Fords lineup siden utgivelsen av F-1, F-2 og F-3 i 1948. F-150 gjorde sin debut i 1975 og ble nesten umiddelbart den mest solgte pickup i utvalg . 2008 F-150 kom i to modellvarianter: XL, STX, XLT, Lariat og FX4. Basen konfigurasjonen av F-150 var XL trimme nivå med en 202-hestekrefter, 4,2-liters V-6 motor og bakhjulsdrift. De eneste hjullager på pickup er på forsiden, så bakenden bruker aksellagrene å senke friksjon forårsaket av konstant rotasjon. Den forhjulslager på 2008 F-150 er en interessant mye, som Ford integrert dem med rotoren, som betyr at du må skifte rotoren for å skifte lageret.

Bruksanvisning

1 Løsne lug nuts på hjulet med den mislykkede lageret ved hjelp av en skralle og socket. Løft fronten av F-150 med et gulv jack og posisjon bukker under rammeskinnene. Senk pickup på bukker. Fjern lug nuts og dra hjulet av lastebil.

2 Fjern de to caliper bolter ved hjelp av en skralle og socket, og trekk bøylen oppover av holderen. Heng caliper fra en nærliggende suspensjon komponent med en strikk ledningen. Trekk bremseklossene fra caliper braketten.

3 Løsne de to Bremsecalipperholder boltene ved hjelp av en skralle og socket, deretter trekke bøylen braketten forfra spindelenheten.

4 Trekk splinten fra spindelaksel med nebbtang og trekk kronespindelmutterholderen fra spindelaksel. Fjern spindelmutteren ved hjelp av en skralle og socket. Dette mutter er ganske stramt, så må du kanskje erstatte en breaker bar i stedet for skralle. Trekk hub-and-rotoren av spindelaksel.

5 Skyv en ny hub-and-rotoren på spindelen akselen og hånd-tråden en ny spindel mutteren på spindelen akselen. Stram spindelmutteren til 296 fot-pounds ved å bruke en momentnøkkel og socket. Skyv kronespindelmutterholderen på spindelen og over spindelen mutteren, så en av dalene i sin krone øverste linje med hullet gjennom spindelaksel. Sett inn en ny låsesplint gjennom hullet i spindelaksel og bruke nebbtang til å bøye sine ben i hver sin retning og låse det på plass.

6 Plasser et avløp fat under bøylen. Sett en 4-tommers-lange 2-by-4-tommers blokk av tre i bøylen, så det berører de to stemplene inne i bøylen. Plasser en 8-tommers C-klemme over bøylen slik at dens skrue del kontakt med tre og dets faste side kontaktene bak på bøylen.

7 Åpne bøylen er lufteventil - ¼-tommers metall ventil på baksiden av caliper - ved å vri den mot klokken ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel, stram til C-klemmen inntil caliper stemplene setter helt inn i boringen av bøylen. Umiddelbart stramme lufteventilen ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel.

8 Monter bøylen braketten på frontspindelenheten og hånd træ sine festeboltene. Trekk til Bremsecalipperholder boltene til 148 fot-pounds ved å bruke en momentnøkkel og socket. Skyv bremseklosser i bøylen braketten og sett caliper på braketten. Træ caliper bolter for hånd, og stram så dem til 55 fot-pounds.

9 Sett på hjulet på navet og hånd-stramme sine slepe nøtter. Hev F-150 off bukker ved hjelp av et gulv jack og fjern bukker. Senk bilen til bakken og trekke til mutrene til 150 fot-pounds, ved hjelp av en krysser mønster.

10 Trykk og slipp bremsepedalen til den kjennes hard, så sjekk bremsevæskenivået i master sylinderen reservoaret. Hvis væskenivået er ikke mellom "Min" og "Max" linjer på master sylinderen reservoaret, skru av hetten og tilsett frisk DOT 3 bremsevæske til den når midtveis mellom de to linjene.

11 Ta gammel bremsevæske i avløpet pannen til en lokal automotive væske gjenbruksstasjon for avhending. Noen auto deler butikker tar gammel bremsevæske gratis.