Hvordan erstatte en veivaksel sensor for en Jeep Liberty

Hvordan erstatte en veivaksel sensor for en Jeep Liberty


Veivakselens stilling sensoren har en rekke oppgaver, som inkluderer bestemmelse av tenning og drivstoffinnsprøytningstidspunktet for hver sylinder, og detektering av motorens turtall. Hvis sensoren ikke sende innspill til Powertrain Control Module, vil ikke motoren kjøres. Hvis du må skifte veivaksel posisjon sensor på Jeep Liberty, må du vite sin posisjon på motoren. I de fleste tilfeller er sensoren på høyre side av motorblokken nær fronten motorfestet for en firesylindret motor; på en V6, er det i nærheten av baksiden av motoren på høyre side av motoren grunnramme.

Bruksanvisning

1 Kople den elektriske kontakten for sensoren. Koble fra den negative batterikabelen først er en god forholdsregel.

2 Ta av veivaksel sensoren lone montering bolt med en skiftenøkkel og deretter forsiktig vri veivaksel sensoren for å fjerne den fra motoren. Fjern og kast O-ring.

3 Smør den nye O-ring med en liten mengde frisk motorolje og installere ringen på erstatning veivaksel sensor.

4 Skyv veivaksel posisjon sensor på plass på motorblokken til den er helt på plass, og deretter installere festebolt. Hvis du har en momentnøkkel, de fleste Liberty biler krever bolten strammes på 21 fot-pounds.

5 Koble den elektriske kontakten til veivaksel sensor, koble deretter den negative batterikabelen hvis du koblet det, stramme kabelen klemmemutteren med skiftenøkkelen.