Hvordan erstatte en fan på en Hyundai Elantra

Hvordan erstatte en fan på en Hyundai Elantra


Siden introduksjonen i 1992 har den økonomiske og billig Hyundai Elantra gått gjennom flere generasjonsskifter. Flere elementer om Elantra, men har holdt seg nokså konstant. Den ene er kjølesystemet. Designen har brukt to radiator fans siden starten og fortsetter å gjøre det. Fjerning av fans for testing eller erstatning også fortsatt ganske universell for alle modell år.

Bruksanvisning

1 Jekk opp fronten på bilen og installere bukker under begge de nedre kontroll arm mounts. Senk bilen og sørg for at den er stabil. Løft panseret av bilen.

2 Fjern festeboltene. Fra under bilen, finne og fjerne de fire boltene som monteres fansen direkte til radiator. Fra under panseret, finn enten to eller fire øverste viftemonteringsbolter, avhengig av året av kjøretøyet. Finn de elektriske kontaktene at fansen er koblet til. Trekk fansen. Hold viften på plass og fjerne de øvre festeboltene. Sett skruene til side og løft ut viftene.

3 Kontroller viftebladene og sørge for at den er intakt og har ingen sprekker eller rifter. Bytt bladene hvis de er ubalansert eller slingre når de spinner. Bruk jumper ledninger og teste motoren for forsvarlig drift. Gå positive og negative ledningene til de to vifte tilkoblinger. Bytt motoren hvis det er growling, støyende, spinner sakte eller overopphetet.

4 Installer fansen. Slipp dem på plass fra toppen og installere de øvre boltene, stramme dem for hånd. Fra under bilen, justere viften til fundamentet, installere de nedre boltene og sikre dem tett på plass. Stram de beste boltene og koble fansen i selen kontaktene.

5 Start bilen og la fansen til å sykle på og av flere ganger for å sikre at de fungerer som de skal. Jekk opp bilen og ta av bukker. Senk bilen til bakken og lukk panseret.