Hvordan endre oljefilter på en 2006 Honda Rubicon

I 1986 Honda lansert et nytt tillegg til sin off-road lineup: den FourTrax TRX250R fire-hjuling, som et svar på Suzukis LT250R QuadRacer. I det samme året lanserte Honda et verktøy quad, det FourTrax TRX350 4x4. I 2001 årsmodell, utgitt Honda enda en vri på sin FourTrax lineup: Rubicon verktøyet ATV. 2006 Honda FourTrax Rubicon kom utstyrt med en 499-cc, væskekjølt motor og en Hondamatic automatgir. Etter den første 100-mile service, anbefaler Honda endre motorolje og filter på 2006 Rubicon hver 600 miles, 100 driftstimer eller 12 måneder, avhengig av hva som kommer først.

Bruksanvisning

1 Parker Rubicon på et flatt underlag og la den gå på tomgang i 2 til 3 minutter. Slå av motoren ned, og skru av oljepåfyllingslokket - som ligger på høyre side av motoren - fra motoren. Sett lokket på et sikkert sted.

2 Løft forsiden av ATV av bakken, ved hjelp av et gulv jack, og posisjon bukker under rammen. Senk ATV på bukker. Gjenta dette trinnet for baksiden av Rubicon.

3 Crawl under midten av Honda og finne de to tappeplugger - en nær fronten av friksjonsplate og en i midten av skid plate. Plasser et avløp pan rett under begge tappepluggene.

4 Løsne foran tappepluggen, ved hjelp av en skralle og socket. Vikle din hånd i en klut for å beskytte den fra varmen av motoren, og ta av fronttappepluggen, for hånd. Gjenta dette trinnet for den bakre bunnpluggen. La all oljen renne fra det fremre og bakre dreneringshull.

5 Tørk av gammel olje utenfor gjengene på de to tappepluggene og hånd-trekk både avløp plugges inn i motoren. Stram begge dreneringsplugger til 18 fot-pounds, med en momentnøkkel og socket.

6 Fjern de fire skruene som fester beskyttelsesplate til bunnen av ATV, ved hjelp av en skralle og socket. Skyv beskyttelsesplate frem til gratis som bakerste tappen på friksjonsplaten fra rammen jernbane, deretter fjerne friksjonsplaten fra undersiden av Rubicon.

7 Finn oljefilter deksel - de om lag 3-tommers bred, rund metalldeksel - nær fronten av undersiden av motoren. Løsne skruen i midten av oljefilterdekselet, ved hjelp av en skralle og socket, og trekk oljefilterdekselet bolt, olje deksel og oljefilter bort fra motoren som ett stykke.

8 Trekk oljefilter av oljefilterdekselet og plasser det i avløpet pannen. Ta av våren og skive fra oljefilteret - lagre disse komponentene for gjenbruk. Inspiser O-ringene på oljefilterdekselet og filterdekselet bolt for eventuelle sprekker, splitting eller alvorlig aldring. Bytt slitte O-ringene ved å lirke den gamle med en flat skrutrekker og rulle en ny en på filterdekselet eller filterdekselet bolt til den sitter i O-ringsporet.

9 Installer våren, da vaskemaskinen på oljefilterdekselet bolt. Installer et nytt filter på oljefilterdekselet bolt på toppen av våren og vaskemaskin.

10 Løft oljefilterdekselet, oljefilter bolt og oljefilter oppover mot oljefilterhuset, som ett stykke. Guide oljefilter og oljefilter dekselet bolten inn i oljefilterhuset, deretter hånd-stramme oljefilterdekselet bolt. Stram oljefilterdekselet bolt til 13 fot-pounds, med en momentnøkkel og socket.

11 Sett på skid plate på undersiden av motoren og stram sine festeskruene med en skralle og socket.

12 Løft forsiden av ATV off bukker, ved hjelp av et gulv jack, og fjern bukker. Senk fronten av Rubicon til bakken. Gjenta dette trinnet på baksiden av ATV.

1. 3 Sett inn en trakt inn i oljepåfyllingshullet på høyre side av motoren, og deretter legge 4,9 qts. av 10W-40 firetakts ATV motorolje inn i motoren. Fjern trakten og stram oljepåfyllingslokket tilbake på motoren.

14 Start Rubicon er motoren og la den gå på tomgang i ca 3 til 5 minutter - sjekk for oljelekkasjer som det går på tomgang. Slå av motoren og vent ca 2 til 3 minutter, da oljen legger seg.

15 Skru av oljepåfyllingslokket fra motoren, og sett en trakt inn i oljepåfyllingshullet. Løsne peilepinnen - like bak oljepåfyllingshullet - og trekke det fra motoren. Tørk av gammel olje utenfor peilepinnen og sett den inn i motoren - uten å stramme det - og deretter fjerne den igjen. Kontroller at oljenivået er ved toppmerket på peilepinnen. Tilsett mer olje til motoren, etter behov.

16 Fjern trakten og stram oljepåfyllingslokket tilbake på motoren. Sett peilepinnen inn i motoren og skru fast.

17 Sett trakten inn i en tom oljeflaske og fylle flasken med gammel olje fra dreneringssumpen. Når full, lukke oljeflasken cap. Gjenta dette trinnet til du overføre all den gamle oljen inn i de tomme flasker. Ta flasker med gammel olje og det gamle filteret til en brukt bil-olje-gjenvinningsstasjon. Mange auto deler butikker tar gammel olje og filter gratis.