Hvordan endre frontbremseklosser på en 2006 Mazda 3

Hvordan endre frontbremseklosser på en 2006 Mazda 3


Bremseklossene på 2006 Mazda 3 har ansvar for å ta kontakt med bilens bremseskiver for å stoppe bilen under bremsing. Puten materialet må være myk nok til å ta tak i rotorene å bremse og til slutt stoppe Mazda, mens solid nok til å tåle varme og stress i hverdagen kjøring. Når putene blir slitt til det punktet at de krever erstatning, vil slitasjeindikatorene blir utsatt for. Utsatte slitasjeindikatorene vil skrape mot rotorene for å varsle føreren av vedlikeholdsbehov. Endre bremseklossene så snart som mulig for å unngå alvorlige skader rotorene og bremsesvikt.

Bruksanvisning

1 Parker Mazda på et flatt underlag og bort fra passerende trafikk. Plasser dekkblokker bak bakhjulene for å hindre at bilen ruller.

2 Løsne lug nuts på forhjulene med 17-mm-kontakten på lug skiftenøkkel.

3 Løft bilen med jekken og senke bilen på bukker under rammen nær fronten av kjøretøyet.

4 Fjern lug nuts og ta dekkene / hjulene ut av Mazdas hjulbolter.

5 Fjern caliper bolter plassert på baksiden av bøylen. Bruk en 15-mm-kontakten og skralle eller slå hjul for bedre tilgang til boltene og bruke en 15 mm fastnøkkel.

6 Ta caliper fra bremseenheten og fjern de to bremseklossene. Elektrodene vil gli fra bøylen når bøylen er fjernet fra rotoren.

7 Plasser C-klemmen rundt bøylen stempelet og på baksiden av bøylen. Stempelet er metallringen som strekker seg fra den indre vegg av Mazda caliper.

8 Skru C-klemmen for å tvinge stempelet inn i siden av bøylen. Fjern C-klemmen når stempelet er helt på plass inne i bøylen.

9 Påfør et tynt lag med kobberbaserte brems fett på baksiden overflaten av de nye bremseklosser. Fettet vil sikre at fremtidige bremse arbeidsplasser vil bli enklere og at bremseklossene vil bevege seg mer fritt under bremsing.

10 Skyv bremseklossene på siden av bøylen.

11 Returner caliper til rotoren og skru inn caliper bolter med 15 mm fastnøkkel. Drei hjulet slik at hjulboltene er vinkelrett på bilen.

12 Bytt ut hjulene på bilens hjulbolter. Skru på lug nuts for hånd.

1. 3 Løft Mazda å fjerne bukker før du senker bilens dekk til bakken. Trekk til hjulmutrene med lug skiftenøkkel.