Hvordan endre bremsene på en 1992 Oldsmobile Achieva

Hvordan endre bremsene på en 1992 Oldsmobile Achieva


1992 Oldsmobile Achieva erstattet Oldsmobile forrige sedan, Calais. Den Achieva kom i to- eller fire-dørs modeller og kjørte på en firesylindret motor. Den har all-around skivebremser, som gjør det ganske enkelt for gjør-det-selv-mekaniker til å ta vare på bremsene hjemme. Bytt bremsene hver tre til seks måneder. Hvis du lurer på om du nærmer tidspunktet for utskifting, her er noen tegn å se etter: en sliping lyd mens du kjører eller stopper, en pipende som du bruker bremsetrykket, eller bremsene gripe eller stoppe rykkvis.

Bruksanvisning

1 Fjern knastene fra dekkene på Achieva, ved hjelp av et dekk jern. Sett tre blokker foran dekkene du vil ikke bli fjerne.

2 Still et gulv jack under nærmeste jack punktet, og heve Oldsmobile til det er nok klaring under dekket, slik at du enkelt kan fjerne det. Sett en jack stand på jack punkt og senke bilen til den hviler på stativet. Fjern dekket.

3 Fjern bunn bolten fra bremsekalippernes monteringsbraketten, ved hjelp av en pipenøkkel. Heng bøylen fra understellet med en lengde på tau for å fjerne belastningen på bremsen linjen.

4 Skyv bremseklossene ut av bøylen braketten.

5 Komprimer bremsekalippernes med en C-klemme. Sett den bevegelige delen mot caliper, og komprimere den før den er i flukt med festebrakett.

6 Installere nye bremseklosser, og pass på at den svarte bremse materialet er vendt innover mot rotoren.

7 Feste den nedre del av monteringsbraketten med sin bolt. Sett dekket tilbake på navet og finger stramme ørene. Hev Achieva med jekken før du kan fjerne støttebenet, deretter senke bilen til bakken. Stram alle knastene med dekk jern.

Hint

  • Jack opp bare den ene enden (foran eller bak) av bilen på en gang.