Hvordan endre bilens dekk ventil

Hvordan endre bilens dekk ventil


Din bil eller lastebil er flatt dekk kan ikke være på grunn av en punktering i dekket, men i stedet en defekt ventil. Dårlige dekk ventiler at luft sakte lekke ut av dekket, som fører først til ubalanserte dekk og til slutt en flat. Faktisk, hvis årsaken til din Leiligheten er i dekkventilen, være takknemlig. Skifte dekk ventil hjemme innebærer langt mindre manuelt arbeid enn å ta av et dekk, patching den og sette den tilbake på felgen.

Bruksanvisning

1 Inspisere ventil og dekket rundt det for å finne ut om problemet virkelig er ventilen. Hvis gummi rundt ventil er korrodert eller skadd, kan problemet være forseglingen mellom dekket og ventilen i stedet for selve ventilen. Skru av ventilhetten og legg et par dråper såpevann på enden av ventilen for å dobbeltsjekke. Hvis det dannes bobler, vet du selve ventilen lekker.

2 Sett din jekken under den aktuelle delen av bilens understell og jekke opp bilen. Skru lug nuts med et dekk jern og ta av hjulet. Prop hjulet opp mot en vegg eller tre og luften ut av dekkene ved hjelp av ventilen.

3 Sett ventilen fjerning verktøyet på enden av ventilen, og slå den mot klokken. Dette verktøyet er også noen ganger kalt en ventil kjerneverktøy. Dette vil plukke ut kjernen, sannsynligvis med en eksplosiv frigjøring av gjenværende luft, så se opp for støv eller flygende vrakrester.

4 Bryt vulsten av dekket, eller skille dekket fra felgen, ved å lirke den del av dekket rundt ventilen bort fra kanten med et brekkjern. Dette krever mye muskel, og kan vise seg å være umulig å gjøre for hånd. I så fall hammer en trekloss til en lengde av 2-av-4 tømmer under dannelse av en spak. Still blokk over den del av dekket hvor ventilen er, og har en venn langsomt tilbake på hjulet av en annen bil opp på to-til-fire. Denne metoden benytter en del av vekten av bilen for å bryte vulst på dekket. Dette utsetter ventilstammen. Når kulen er brutt, tilbake bilen av og sette bort dine tre spaken.

5 Trekk ut den gamle ventilspindelen med en tang.

6 Belegge den nye ventilspindelen, med en ny kjerne sittende inne, med oppvaskmiddel for å smøre ventilen. Sett ventilen langt nok gjennom hullet i felgen slik at du kan ta den med tang, og trekk den på plass ved hjelp av tang. Sett dekket inn på felgen med hendene.

7 Fyll dekket og sette den tilbake på bilen. Sett lug nuts tilbake på, stramme dem, slipper jack og trekke til mutrene igjen.

Hint

  • Hvis problemet er dekket snarere enn ventilen, kan du prøve å installere en større ventil. Sviktende det, må du skifte dekk.