Hvordan Endre Air hytte filter i en Mazda RX8

Mazda RX8 leveres som standard med en hytte luftfilter, som filtrerer støv, skitt, lukt og andre partikler ut av luften som blåser inn i kupeen gjennom ventilene. Hvis du har lagt merke til at RX8 vents ikke blåse så hardt som de vant til, eller om luften har en dårlig lukt, kan det være på tide å bytte filter. Den RX8 håndboken inkluderer ikke instruksjoner om hvordan du gjør dette, i stedet oppfordret eierne til å ta bilen til et autorisert servicesenter for utskifting. Men du kan gjøre dette selv i et par minutter med enkle verktøy.

Bruksanvisning

1 Tøm passasjersiden hanskerommet.

2 Bruk en skrutrekker til å skyve forsiktig glider arm på høyre side av hanske luken mot midten av hanskerommet. Skyv den over akkurat langt nok for armen å gå av skinnene, slik at hanskerommet luke for å slippe ned lavere.

3 Klem begge sidepanelene på hanskerommet luken mot sentrum ved hjelp av hendene. Du trenger bare å presse dem sammen nok til at hele luken forsamlingen til å slippe frem. Når du fjerner sidene av hanskehuset med luke, la luken dingle.

4 Finn hytta luftfilterboksen i hulrommet bak hanskerommet. Det er lang, svart og rektangulær, plassert horisontalt med den høyre kanten skjules bak hanskerommet boliger. Det er en flyttbar panel over hele forsiden av boksen.

5 Ta av panelet på luftfilterboksen og sett den til side. For å få panelet ut, bare presse plasttappene rundt kanten slik at det løsner.

6 Legg merke til retningen på luftstrømmen pil trykt på utsiden av filterrammen i filterboksen. Sørg for at du installerer nye filtre med pilene peker samme vei.

7 Trekk lengst til venstre delen av luftfilteret rett ut. Den andre halvparten av luftfilteret skulle bli skjøvet over til høyre side av filterboksen. Skyv den over til venstre, og dra den ut.

8 Skyv den ene halvdelen av det nye filteret i filterboksen, og pass på at luftstrømmen pilen peker i samme retning som den siste filter. Skyv filteret helt til høyre for filterboksen når du skyver det hele veien til baksiden, og deretter installere den andre halvdelen av det nye filteret, igjen og pass på at pilen peker riktig vei.

9 Smekk luftfilterboksen panelet tilbake på plass på forsiden av boksen.

10 Skyv hanske tilbake på plass, klemme forsiktig på sidene av luken sammen slik at de vil fjerne sidene av hanske boliger. Etter at du får sidene forbi huset, bruke hånden til å trykke på glider arm til venstre som du skyver den resten av veien på plass. Den glider arm vil slå tilbake i sitt spor når luken er delvis stengt.

Hint

  • Hytte luftfilter utskifting anbefales hver 10.000 til 20.000 miles, men den virkelige vedlikeholdsplan avhenger det meste på smuss og støv av miljøet der du vanligvis kjører. Biler drevet på smuss og grusveier og i andre støvete områder vil trenge deres hytte og motor luftfiltre skiftes oftere.