Hvordan en smarttelefon arbeid?

Hvordan en smarttelefon arbeid?


Smartphones kombinere mobilradioteknologi med spesialdesignede prosessorer. Som smarttelefoner har utviklet seg, har app utviklere funnet nye, smarte måter å bruke maskinvare og trådløs tilkobling for å gjøre informasjon umiddelbart tilgjengelig for brukerne. Større, mer nøyaktige berøringsskjermer aktivere multi-vindu databehandling med samtidig innspill fra alle 10 fingre. Effektiv multitasking og rikelig minne aktiverer nylig brukte applikasjoner til å ligge i en stabel uten å bremse ned ytelsen.

Tale, SMS og MMS

De første mobiltelefonene som trengs store batterier for å sende radiosignaler til tårn som kan ha vært mange miles unna. De stolte på 1G radioteknologi til å kommunisere over en relativt smal båndbredde. Voice og SMS-kommunikasjon jobbet mye på samme måte som i dag, bortsett fra at 2G radioteknologi innført mobilsendere og moderne protokoller som GSM og CDMA, slik at mobiltelefoner til å bruke mye mindre strøm. SMS-kommunikasjon fungerer effektivt over en lav båndbredde ved å begrense meldinger til 160 bytes, og med innføringen av 3G-teknologi, kan MMS bruke samme protokoll for å levere multimediemeldinger med ubegrenset størrelse.

Touch og akselerometer Input

En smarttelefon akselerometer måler mengden av statisk eller dynamisk kraft føles av enheten og gjør denne informasjonen tilgjengelig for operativsystemet. Selv om ikke alle apps bruke akselerometer innspill, akselerasjonsmåleren stadig avstemninger enhetens nåværende posisjon i forhold til jorden, slik at apps kan hente det når det trengs. De fleste apps lytte etter touch input i form av kraner eller gester og utføre programkommandoer når brukeren kommuniserer med skjermen på en bestemt måte. For eksempel, sakte skyve tommelen over skjermen kan ikke utløse en side flip, men å skyve det raskere genererer en akselerasjonsverdi høy nok til å snu siden.

Kamera og mikrofoninngang

Mesteparten av tiden, tar en smarttelefon kamera bilder, og dens mikrofon registrerer stemmen din under en telefonsamtale. App-utviklere har også funnet kreative måter å innlemme disse inndataenheter til nyttig programvare, for eksempel QR code skannere og musikk identifikasjons tjenester. En QR-kode er en digital kode som ligner på en strekkode, men med vertikale og horisontale informasjon, og en QR-kode skanner er en funksjon som tar en QR-kode som input og produserer produktinformasjon, en HTTP link eller annen informasjon som produksjon. Musikk identifikasjons tjenester behandle en sang tekstutdrag fra en brukers mikrofoninngang og matche det med resultatene i en database. Med høyhastighets trådløst internett, umiddelbart mottar brukeren resultater fra tjenesten, og fra disse resultatene, kan hun være i stand til å laste ned en sang eller følge en QR-kode kobling i en nettleser.

3-D Video Acceleration

Som smarttelefon prosessorarkitekturen har utviklet seg, har mer kompleks programvare blitt mulig, for eksempel 3-D video spill og hardware-akselerert grafikk. Selskaper som ARM, NVIDIA og Qualcom produsere kraftige prosessorer og integrert GPU som støtter 3D-video rammer og bruker relativt lite strøm. Høy ytelse multi-core prosessorer, som Snapdragon S3, oppnå høye klokkehastigheter, lavt strømforbruk og lav varmeeffekt ved hjelp av en kompakt 45nm produksjonsprosess. De fleste mellomtoner smarttelefoner fortsatt bruke prosessorer med mindre kraftig 65nm prosess CPUer og omfatter mer beskjeden videoakselerasjon.