Hvordan en kald luft inntak Works

Hva en kald eller Cool Air Intake Betyr

En kul eller kald luft inntak kan gjøre en betydelig forskjell i hestekrefter og drivstofføkonomi når de er riktig installert. Teorien bak en kald luft inntak har vært brukt i mange år i fly, militære stridsvogner og utstyr, racerbiler, racerbåter og listen fortsetter. Det er en metode som brukes for å skape en tettere blanding i sylindrene, noe som gir en mer flyktig blanding. Blandingen er også mer håndterlig.

Hvorfor det fungerer

Når temperaturen i luften stiger, molekylene i luft har en tendens til å øke hastigheten på og bevege seg lengre fra hverandre. Dette fører luft til å bli tynnere. Tynnere luft har mindre volum. Også mer fuktighet i luften, jo tynnere luften siden to gjenstander av masse kan ikke oppta samme plass samtidig. Fuktigheten fortrenger luften gjør det tynnere.

Høyde er en annen faktor som påvirker en bil. Jo høyere over havnivå, som er 29,92 inches av kvikksølv, jo tynnere atmosfæren ettersom det er mye mindre atmosfære trykke ned på det tidspunktet. Det er som å dykke i havet. Hvis en dykker er på 10 fot, er det svært lite press på ham fordi han er så høy, men hvis han var på 200 fot, ville det være en ekstremt kraftig press fra volumet av vann på ham. Så da dette gjelder en bil høyere i fjellet eller over havet den mindre luft det har å operere og jo lavere strøm.

Motoren skaper mye varme under panseret, og inne i blokken. Luften som reiser inn i inntaket (når inntaket er i umiddelbar nærhet til motor) absorberer varme og begynner å ekspandere som gjør at den blir tynnere, gir det mindre volum. Motorstyresystemet i bilen ønsker å holde blandingen så nær til 14,5 til 1, som mulig. Dette er den beste blandingen for fullstendig forbrenning av utslipp og strøm. Når luften er meget tynn, er det mye mindre går inn i sylindrene slik at maskinen reagerer ved å tillate drivstoff sprøyte å injisere mindre brensel for å holde forholdet riktig. Blandingsforholdet på 14,5 1 vil si 14,5 deler luft til en del av drivstoffet. Det tar mye mer tynn luft for å gjøre det samme volumet som kald luft.

Hvordan få kald luft

Jo kaldere luften, tyngre og mer volum luften har som gjør at datamaskinen til å levere mer drivstoff for økt volum som er relatert til mer kraft. Dragracere vil gå til ytterligheter for å få ekstra hestekrefter. Noen ganger kan en kjøligere-can som er på størrelse med en kaffe kan ha på drivstoffslangen vikles rundt den nederste halvdelen av boksen. Det er fylt med tørris for å kjøle ned brensel. Det er to store hull i de beste sidene av boksen. Luftinntaksrøret er installert på den andre siden. På denne måten er ikke bare drivstoff kondensert, men den luft trekkes over isen og avkjølt, noe som gjør en meget tett blanding. Du kan få så mye som 15 hestekrefter eller mer fra denne metoden. Det er ekstreme, men det gir inntrykk av hva en kjølig luft inntak gjør.

For konvensjonelle biler, er ideen å plukke opp inntaksluften fra et sted vekk fra varmen av motoren. Det kan være en hette scoop, et inntak rutes under frontlys, i front av høyre side fenderwell, eller ved siden av radiatoren. Det kommer an på kroppen stilen på bilen. Disse kalde luft kits som er kjøpt på auto deler butikker er laget av metall som trosser logikk. Det kan ikke gi kald luft når det varmes opp ved siden av motoren. De faktisk ser bra ut, men tar hestekrefter bort fra motoren. Plast eller enda bedre, er PVC best for en kald luft system. De trenger ikke absorberer varme. PVC kan males for å se bra ut og er billig, men likevel vil vike bedre resultater.