Hvordan en bil lyddemper fungerer?

Hvordan en bil lyddemper fungerer?

Introduksjon

Eksosanlegget uten en lyddemper ville forvandle bilen til et høyt, resonnere maskin, forsterke de kraftige lydbølger opprettet av avgasser som kommer ut av sylinderkamrene etter forbrenningsprosessen. Takk til lyddemperen, skjønt, kan du kjøre nedover veien med et minimum av støy. Men det hele starter inne i motoren.

Loud Stroke

De fleste av kjøretøyene du ser på veien bruke firetaktstaktsmotorer. Dette refererer til stempelresiproserende handlingen inne i forbrenningskammeret: inntaket ned hjerneslag, kompresjons opp slag, slå av hjerneslag og eksos opp hjerneslag. Det er i denne siste delen av syklusen når stemplene, gjennom ventilene, fjerne de brente gassene opprettet etter forbrenning eller eksplosjon av drivstoff-luft blanding under arbeidsslag. Hver gang eksosventilene åpne, et høyt eksplosjon av brent, varm gass kommer inn i eksossystemet.

Chamber of Silence

Som de brente gassene gå inn i eksosmanifolden, de reiser nedover katalysator og lyddemper, koblet sammen gjennom en serie av stålrør. I lyddemperen, avgasser gå gjennom perforerte akustiske rør inne deler av baffled kamre, som svekker stentorian lyden opprettet under utvisning av gassene i eksosen strøk. De baffled avdelinger i Lyddemperen inneholder vegger eller skjermer som avleder høy vibrasjon, effektivt dempe lyden før du forlater gjennom eksosrøret.

andre typer

Baffled kamre er ikke den eneste effektive måten å dempe lyden. Andre lyddempere bruke "glass pack." En rett gjennom design lar resonans brente gassene ned et perforert rør omgitt av to tykke lag av glassfiber som bidrar ikke bare absorbere den kraftige lyden vibrasjoner, men eliminerer mottrykk for å lette flyten av avgasser.

resonatorer

Noen eksosanlegg legge resonatorer til sine lyddempere. Resonatorer koble til baksiden av lyddemperen gjennom et mellomliggende eksosrøret. De fungerer som små lyddempere, dempe eventuell rest resonans reiser nedover eksosrørene.

Konstruksjon

Hvordan en bil lyddemper fungerer?


For å tåle varmen og etsende kjemikalier som finnes i de brente gassene som kommer ut av forbrenningskamrene, de fleste lyddempere laget av stål med et lag med aluminium innvendig og utvendig. På utsiden hjelper aluminium beskytte lyddemperen fra vann, salt, smuss og andre naturlige elementer.

Advarsel

En lyddemper ikke bare demper høyt støy og trykkimpulser opprettet under motorens eksos. Det bidrar til å utvise etsende og svært giftige gasser. Når et eksosanlegg utvikler en lekkasje, kan du høre høyt støy som kommer ut av eksosen slag, men du kan ikke se den farlige gasser som kan påvirke sjåføren og passasjerene i bilen. Hvis du kan høre denne høyt støynivå, ta bilen for eksosanlegg tjenesten så snart som mulig.