Hvordan du bytter vannpumpe på en Yamaha 115 hk påhengs

Vannpumpen på en 115-hestekrefter Yamaha utenbordsmotor er enkel å skifte og billig å gjøre det. Gummi skovlene svekkes på grunn av sedimentet i vann, og særlig hvis det er brukt i saltvann. Pumpen bør byttes ut som et forebyggende vedlikeholdsprosedyre hver sesong. Hvis det mislykkes når du er på vannet, vil motoren raskt overopphetes, noe som resulterer i kostbare skader på motoren. Trygghet er verdt mye mer enn pumpen, gitt sin lave pris.

Bruksanvisning

1 Plasser Morse motorkontrollen i nøytral. Tips motoren litt så det er ikke vertikalt. Fjerne alle unntatt en mutter som fester nedre enhet til motoren tilfelle ved hjelp av en stikkontakt. La en av nøtter løs for å holde den nedre enheten fra å falle når alle bolter og muttere er fjernet.

2 Fjern Allen hode skrue plassert i anodeplaten under kavitasjon plate rett over propellen. Fjerne platen og bolten befinner seg inne over platen ved hjelp av en stikkontakt.

3 Hold lavere enhets sikkert fordi det er litt tung. Fjern den siste mutteren som fester nedre enhet. Senk aggregatet sakte akkurat nok til å koble plast speedometer pilot rør ved hard plast kontakten nå utsatt. Senk enhet resten av veien og flytte den til et sted at det kan holdes oppreist mens de jobbet på.

4 Fjern de fire boltene i svart vann pumpehuset med drivakselen kjører opp gjennom den. Løft vannpumpehuset av over drivakselen. Løft svart gummi impeller opp og av drivakselen. Løpehjulet er forhindret fra å spinne ved en Woodruff nøkkel, en halvsirkelformet formet stykke som finnes i drivakselen.

5 Inspiser nøkkelen for rust eller skader og erstatte den med en ny en fra settet, om nødvendig. Inspiser bunnplaten under løpehjulet og bytt den hvis den er rillet overdrevet. Installer den nye løpehjulet over drivakselen og ned over nøkkelen.

6 Sett litt fett på skovlene for å beskytte dem når huset er installert. Installer den nye vannpumpehuset med en ny gummipakning over drivakselen og sete den over skovlhjulet. Monter de fire boltene. Løft forsiktig nedre enhet og sette drivakselen til den utgående akselen til motoren.

7 Løft aggregatet nok til å koble speedometer slangen. Skyv enheten resten av veien opp. Installer side mutterne på de øvre enhet studs. Installer bolten over anoden og installere anoden med sin Allen bolt.