Hvordan du bytter Valve Cover Gasket på en E46 BMW

Når du tenker på BMWs, du vanligvis ikke tenker "oljelekkasje", som vanligvis er et problem knyttet til aldring britiske biler i stedet for høyt utviklet tyske biler. Men som enhver bil, kan en BMW utvikle oljelekkasjer, spesielt rundt ventildekselet pakninger på toppen av motoren. Bytte ventildeksel pakninger på en BMW E46 3-serie er relativt enkelt med riktig verktøy og tilnærming.

Bruksanvisning

1 Fjern motordeksel. Dekslene er holdt på med bolter skjult av små, runde, plastdeksler som må pried ut. Fjern 10 mm bolter med en stikkontakt.

2 Koble klemmene som holder ledningsnettet til spolen ved å lirke dem oppover med en skrutrekker. Løsne klipsene som holder ledningsnettet for spoler til motoren ved å lirke dem opp med en skrutrekker.

3 Flytt ledningsnettet for spoler ut av veien. Fjern spolene ved å skru de to 10 mm boltene som holder hver og en på. Fjern grunnlag for spoler, og bemerker hvor de festes til motoren. Trekk spoler ut av motoren hode. Merk spolene med et stykke tape og en markør slik at du vet hvilken sylinder de går til for montering.

4 Fjern de 15 ventildekselboltene med en 10-mm kontakten. Hold oversikt over hvor hver bolt går så de er ikke alle samme lengde og må installeres på nytt i samme rekkefølge. Ta av ventildekselet ved å banke forsiktig med en gummihammer mens du trekker ventilen dekke opp med fingrene.

5 Fjern overflødig pakningsmateriale igjen på hodet. Ta ut den gamle pakningen fra depresjon i ventildekselet.

6 Rengjør ventildekselet og hodet der ventildekselet installeres med bremserens og en butikk fille. Plasser ventildekselet opp ned og installere den nye pakningen inn i dekselet. Påfør en liten film av RTV tetningsmasse til hjørnene av ventildekselpakning, men gjelder ikke tetningsmasse på hele overflaten.

7 Sett på ventildekselet på hodet før fugemasse tørker. Pass på at pakningen er fortsatt på riktig sted og stram boltene som holder ventildekselet på plass i "Z" mønster, jobbe deg frem og tilbake fra bolt til bolt å gradvis stramme skruene. Stram alle boltene gradvis til 89 ft / lbs med en momentnøkkel.

8 Installer ledningsnettet for spolene med klipsene som holder selen på plass. Installer spoler i hodet ved å skyve dem ned over tennpluggene. Koble ledningsnettet til spoler med de to boltene 10 mm. Du trenger bare å stramme disse til ca 10 ft / lbs. Start motoren og se etter lekkasjer. Installer panseret og de små plastdeksler som skjuler motordekselet bolter.

Hint

  • Når du fjerner ventildeksel, trykk på det med klubbe sakte og forsiktig slik at du ikke bulke den. Ikke bruk en skarp metallgjenstand for å presse dekselet av, da dette kan ripe opp hodet.