Hvordan du bytter Starter på en 1993 Ford Mustang

Hvordan du bytter Starter på en 1993 Ford Mustang


Interne komponenter på startmotoren på 1993 Ford Mustang slites ut etter en lang periode med tjenesten. Starteren armatur kan korte eller åpen, kan børster slutte å lede strøm eller drevet utstyr kan slutte å engasjere svinghjulet tannkrans. Dette krever en forrett erstatning.

Bruksanvisning

Fjern Starter

1 Åpne panseret og koble den negative kabelen fra batteriet. Dette er den svarte kabelen med minustegn (-) ved siden av den på batterikassen. Bruk en skiftenøkkel for å koble kabelen.

2 Løft forsiden av Mustang ved hjelp av en etasje jack og installere to bukker under rammen for å støtte kjøretøyet.

3 Sett på parkeringsbremsen og blokkere bakhjulene med to stykker av tre blokker.

4 Koble ledningene danne startmotoren ved hjelp av en fastnøkkel eller skralle og socket. Lag et notat av ledninger sted i rommet.

5 Skru ut startmotoren bolter med en skiftenøkkel eller skralle og socket. Hold starteren som du fjerne boltene for å hindre at motoren faller til bakken.

6 Løft start bort fra bilen.

Installer New Starter

7 Still nye start på plass og begynne festeboltene for hånd for å hindre trådskade.

8 Stram og trekk til forrett bolter med en momentnøkkel (se tips nederst for mer informasjon om dette). Dersom ditt spesielle Ford Mustang starter har to festebolter, dreiemoment dem mellom 15 til 20 fot lbs. (21-27 Nm). Hvis den har tre bolter, dreiemoment dem mellom 12 til 15 fot lbs. (16 til 21 Nm).

9 Koble ledningene til startmotoren ved hjelp av en fastnøkkel eller skralle og socket.

10 Senke kjøretøyet.

11 Fjern treklosser fra bakhjulene.

12 Fest den negative kabelen til batteriet ved hjelp av en skiftenøkkel.

Hint

  • Du kan leie en momentnøkkel fra en auto deler butikken hvis du ikke har en available.To finne og identifisere komponenter i ditt Ford Mustang modell, ta kontakt med bilens servicemanual. Du kan finne en på de fleste auto deler butikker eller din lokale offentlige bibliotek.
  • Når du må jobbe på alle komponentene som er plassert inne i motorrommet, være oppmerksom på at det bare tar noen få minutter for eksos og andre systemer for å nå svært høye temperaturer. Vær forsiktig for å unngå alvorlige brannskader og andre skader.