Hvordan diagnostisere klimaanlegg problemet i en Honda Civic

Hvordan diagnostisere klimaanlegg problemet i en Honda Civic


Du trenger normalt ikke gi den interne driften av din Honda Civic en tanke før noe går galt, spesielt når det påvirker temperaturen i kupeen. Men besøker bilmekaniker etter klimaanlegget pauser kan være en kostbar tur hvis du ikke hadde planer om en slik utgift. Så lenge du kjenner tegn å se etter på forhånd, vil du være langt mer forberedt, og kan også spare penger, når du diskutere saken med en mekaniker.

Bruksanvisning

1 Sett problem i ord før du begynner å rote og prod bilen, selv om det er en enkel setning som "Det blåser varm luft i stedet for kjølig," eller "Jeg hører en skrapelyd under panseret når jeg slår på A / C på . "å være i stand til å forstå resultatet av et problem er nøkkelen for å finne årsaken. Det vil hjelpe mekaniker finne problemet og vil spare deg unødvendig tid i det lange løp.

2 Sjekk freon nivå med en manifold måler mens bilen går på tomgang. Det er to kontakter under panseret knyttet til A / C er kjølesystemet som skal være merket som sådan, en for høy Psi slutten av måleren (den røde siden) og en for den lave enden (den blå siden). Hvis nivået er ubalansert, vil det føre til at hele klimaanlegget for å stenge ned som en beskyttende tiltak. Hvis nivået er lavt, kan du ha en lekkasje som må fikses så snart som mulig.

3 Slå på klimaanlegget og løft panseret av bilen for å sjekke kompressoren. Mange problemer kan oppstå på grunn av en gammel eller feil kompressor, som ofte diagnostisert av de forskjellige lydene bilen din gjør. For eksempel kan en sliping utstyr eller en plutselig skrikende lyden av metall indikere et problem med clutchen, mens en banging lyd i nærheten av motoren kan bety kompressoren seg ut og bør byttes ut. Hvis kompressoren holder å slå av og på, er freon nivået på feil. Hvis det ikke slår riktig, problemet kan ikke engang være relatert til A / C, men kraften selv.

4 Inspisere motoren. En Civic motor ligger langs A / C oppsett under panseret, så hvis du ikke finner noe galt med freon nivåer eller kompressoren, må du kanskje vurdere en annen kilde. Hvis du oppdager at motoren går varm, vil dens nærhet til A / C negativt påvirke systemets kjølekapasitet.

5 Ta kontakt med en mekaniker du stoler på, en som vet å ta vare på Honda-modeller. Når du har en god ide om hva som skjer med bilen din, vil du være i stand til å kommunisere effektivt og komme til en avtalt pris.

Hint

  • Den beste måten å unngå en kostbar reparasjon koster å ha bilen rutinemessig inspisert av en mekaniker med erfaring i Honda modell biler. Det er alltid bedre å fange et problem før det vokser utover en reversibel punkt, og planlagt vedlikehold koster mindre enn en uventet reparasjon.
  • Avhengig av året av Civic, kan A / C bruke R12 freon. Ikke forsøk å justere nivået på denne freon selv, da det krever spesialverktøy som hindrer freon blir sluppet ut i atmosfæren. Det er ulovlig å kjøpe R12 freon uten lisens og dermed bærer en heftig bot.