Hvordan bytter jeg RV Leaf Springs?

Hvordan bytter jeg RV Leaf Springs?


Bladfjærer finnes i mange biler, fra Amish buggies til trailere og mange biler i mellom. De er ganske pålitelig, og består av flere stykker av buede fjærstål stablet oppå hverandre i varierende lengde. Den enkelte fjærblad som kroker til RV ramme som hoved blad. Hvis hoved blad er brutt, har bakenden en tendens flytte fremover og bakover og kan være ganske farlig.

Bruksanvisning

1 Blokker akselen på begge sider av hjulene på akselen med dårlige fjærer.

2 Plasser en jekk under rammen foran akselen på den ene side. Hev jack og løft litt hjulet opp fra bakken. Installer en jack stand til å støtte RV og ta ut kontakten. Flytt kontakten til den andre siden og gjenta denne operasjonen på den andre siden.

3 Fjern lug nuts på begge hjulene og fjerne hjulene fra RV. Plasser en jekk under akselen og bruke luft skiftenøkkel for å fjerne mutrene fra de U-bolter som fester akselen til bladfjæren. Bruk en hammer til å banke den U-bolt plate av U-bolter. Bruk jekken til å senke akselen bort og fri for bladfjæren. Plasser en jack stå under akselen og fjern jack. Gjenta denne samme prosedyren på den andre siden av akselen.

4 Fjern det fremre og bakre sjakkel bolter fra bladfjær på begge sider. Dette kan kreve bruk av en fakkel for å kutte sjakkel bolter. Hvis en lommelykt er brukt, alltid ha et brannslukningsapparat for hånden.

5 Skyv den tunge blad springer ut fra under RV, med foran og bak sjakkel boltene fjernes.

6 Plasser foran den nye våren opp til inngangs sjakkel på den ene siden og installere en ny sjakkel bolt og mutter. Løft iden av den nye våren opp til baksiden sjakkel og installere en ny sjakkel bolt og mutter der også. Gjenta denne fremgangsmåten på den andre siden av akselen.

7 Sal to nye U-bolter i løpet av de nye bladfjærer, heve akselen opp til U-bolten og installerer U-bolt bunnplaten. Installer nye mutterne på U-boltene og stram dem jevnt. Gjenta denne fremgangsmåten på den andre siden av akselen.

8 Trekk til U-bolter til den anbefalte innstillingen på begge bladfjærer. Trekk alle fire sjakkel bolter til den anbefalte innstillingen.

9 Skifte dekk på RV og stram alle slepe nøtter. Bruk en jekk til å løfte RV av bukker og returnere det til bakken. Kjør RV for et par hundre miles og re-moment U-bolten og sjakkel bolter.

Hint

  • Spray U-bolter og våren sjakkel bolter med penetrerende olje.
  • Det er akseptabelt å fjerne en våren og erstatte en fjær deretter gå videre til den andre.
  • Noen Leaf Springs satt på toppen av akslene og noen sett under aksel, avhengig av bestemt merke og modell av RV.
  • Bruk alltid vernebriller ved arbeid på eller rundt biler.
  • Hold et brannslukningsapparat for hånden når du bruker en lommelykt.
  • Aksler, og bladfjærer er tunge, ansette en hjelper ved håndtering av disse komponentene.