Hvordan bygge et infrarødt lys

Hvordan bygge et infrarødt lys


Opprette en infrarød eller IR, er lys en billig og relativt enkel prosjekt. IR lys kan brukes for nattsyn, termografi, oppvarming og ulike andre formål. Å gjøre en frittstående IR-lys for bruk i forskningsprosjekter eller hjemme eksperimenter gir deg mer frihet enn å bruke en tradisjonell lampe med en IR-pære i den. Med noen enkle husholdning verktøy og en LED infrarød lyspære, kan du opprette en IR-lampe for mindre enn $ 20.

Bruksanvisning

1 Kjøp en infrarød LED. Disse kan bli funnet på maskinvare eller hjemme butikker. Hold LED med deg når vi leter etter de andre materialene som du vil trenge sin elektriske informasjon.

2 Få tak i en strømbegrensende motstand for LED basert på LED elektriske spesifikasjoner. Del LED spenning av sine ampere. Motstanden er ohm bør tilsvare dette nummeret, som vil bli spesifisert på emballasjen.

3 Velg en DC strømforsyning med utgangsspenning lik LED driftsspenning.

4 bryteren på perfboard Monter ved å lage et hull i perfboard med kniv. Utnytte monteringssettet som fulgte med bryteren på perfboard.

5 Sett LED inn i perfboard. Plasser den langt nok fra bryteren at det ikke vil påvirke bryteren, men nær nok til at ledningene ikke vil være et problem. Sett motstanden inn i perfboard, slik at en fører av motstanden er ved siden av LED anoden. Katoden er på LED-ene flate side, slik at anoden er på den motsatte side. Lodde anoden til motstanden bly. Lodd LED katoden føre til bryteren.

6 Koble den negative tilførselen av likestrømforsyningen til ukoblet side av bryteren med tråden. Koble den positive siden til usammenhengende motstand bly. Lodd tilkoblingene for å gjøre det fast. Klipp av noen wire som forblir i sikte.

7 Plugg i strømforsyningen og slå på bryteren. IR-lys skal slå seg på.

Hint

  • Vær forsiktig når lodding; jern og lodde bli veldig varmt.
  • Pass på at ingenting er koblet til hele prosjektet er fullført.