Hvordan bygge en Ventilert Subwoofer Box

Hvordan bygge en Ventilert Subwoofer Box


Subwooferen i lydsystemet er høyttaleren utpekt spesielt for å spille lave basslyder. Bygg din egen ventilert subwoofer boksen, og det vil kanalisere lydbølger fra både forsiden og baksiden av høyttalermembranen i lyttemiljø. Du vil nyte en høyere kvalitet på lav bass, lav forvrengning og en flat responskurve.

Bruksanvisning

1 Tegn en plan for din ventilert subwoofer. Husk hvor mye plass som er tilgjengelig. Dersom subwooferen er 6 inches i diameter, bør volumet på kabinettet være 0,3 til 0,4 fot 3. Dersom subwooferen er 10 eller 12 inches i diameter, bygge en innhegning med et volum på 1,0 til 1,5 fot ^ 3 eller 5,0 til 9,0 fot ^ 3, henholdsvis. Dybden av kabinettet skal være 0,7 x bredde; høyden bør være 1,4 x bredde.

2 Velg fiberboard å bygge din ventilert subwoofer. Sponplate, ofte forvekslet med sponplater, er ikke et godt alternativ fordi den ikke stå opp til elementene når det brukes i et kjøretøy. Kryssfiner er også et godt valg. Skaff et plastrør - PVC-rør fungerer godt - å tjene som ventilen.

3 Bruk tegningen som en guide for å skissere ventilert subwooferdesign på sponplater. Skjær hver enkelt seksjon ved hjelp av en stikksag.

4 Skjær et hull som er det samme diameter som plastrøret i en av sidestykkene og sett slangen. Skjær et hull som er samme størrelse som diameteren på høyttaler på frontstykket.

5 Påfør en perle av snekker er lim til kanten av brikkene dine. Sett sammen din ventilert subwoofer boksen, og legger lim som passer. Fest stykkene bruker treskruer. Forhindre splitte brettet ved å bore noen pilothull før du setter treskruer.

6 Tett leddene ved å bruke silikon med en fugepistol på innsiden av hvert ledd. Sørg for at selene er lufttett for å sikre best mulig kvalitet lyd fra subwooferen.

7 Dekk tre tilstøtende innvendige veggene i ventilert høyttaler boks med polyfill, tilgjengelig på håndverket butikker. Dette bidrar til å redusere mid-bass resonanser.

8 Bor et hull nær bunnen av boksen bakpanel for høyttalerkabel for å koble til subwooferen.

9 Sett subwoofer inn i kabinettet og plasser den, så markere skruehullene med en blyant. Gjør pilot hull, sette inn og justere subwooferen og skru den på plass. Mate inn og koble høyttalerkabel.

10 Sikker lede styre på plass på forsiden av ventilert subwoofer. Installer en grill for å bedre beskytte høyttalermembranen.

Hint

  • Hvis du har tenkt å bruke ventilert subwoofer boks i bilen, må du feste den riktig. Bolt boksen direkte til bilen din, eller du bruker L-braketter for å sørge for sikkerhet.