Hvordan bygge bil ramper

Vedlikehold av bil kan være en utfordring til tider, fordi mange av de kritiske delene kan bare nås fra under bilen. De fleste profesjonelle butikker har en slags heis, men for noen tar vare på en bil hjemme, kan problemet med å få under bilen være en alvorlig utfordring --- med mindre du har et sett med auto ramper, som du enten kan kjøpe eller lage selv.

Bruksanvisning

trappet Ramp

1 Mål og kutte tre stykker for ramper. Du trenger to hver av: 24-tommers planker; 36-tommers planker; 48-tommers stykke tre; og 60-tommers planker. Du trenger også to stykker ca 2-3 inches høy til å fungere som stoppere på tuppen av hver rampe.

2 Ta en av de 60-tommers planker og justere en av de 48-tommers biter langs dens øverste kanten og sidene. Lim de to planker sammen i denne stilling, hvor de vil utgjøre bunnen av rampen.

3 Bor fire styrehullene i plankene for å hindre at plankene fra splitting når du setter inn skruene. Deretter kjører i skruene.

4 Gjenta trinn 2 til 4 for 36-tommers, deretter 24-tommers biter av tre, og til slutt stopperne (som bare trenger to pilothull og skruer hver). Når du er ferdig, vil du ha fire trinn som fører til den stopper for hver rampe.

5 La limet tørke over natten før du bruker ramper.

Rail Tie Design (Alternativ)

6 Cut to 2-fots deler av skinne tie ved hjelp av en motorsag. Markere en øvre kant på en av de kuttet endene.

7 Mål og merk den ene siden 18 inches fra bunnen kant, deretter tegne en diagonal linje fra mark til den nederste hjørne av stykket.

Gjenta på den andre stykke tre.

8 Skjær de trekantede biter ut av skogen med motorsag.

9 Skjær en 2- til 3-tommers stykke ut av cut-offs for stopperne.

10 Lim, drill og skru proppene til toppen av rampen, slik at bilen vil rulle opp rampen og stoppe på dem.

11 La limet tørke over natten.

Hint

  • Hvis bilen har lav bakkeklaring eller en lang nese, kan det være lurt å gjøre ramper lengre. Bruk 36-fot tre, og gjøre trinnene 18 inches lang i stedet for 12 inches.
  • I en klemme, kan reservehjulet fra bilen brukes som en bil rampe. Bruk den som du ville en vanlig rampe: plassere den foran dekket og kjør på den.
  • Ikke bruk ramper på en ujevn overflate.
  • Sørg for at bilen er sikret på ramper før krype under bilen.