Hvordan bruke GPS på ferie

GPS eller Global Positioning System, kan du se en real-time projeksjon av din nåværende koordinater på et nøyaktig kart over et område. Tar en GPS-enhet på ferie kan du spare mye tid og krefter, spesielt på steder der du har problemer med å snakke språket. Følg disse trinnene for å bruke GPS på ferie.

Bruksanvisning

1 Laste inn nye kart. Dessverre, ikke GPS ikke automatisk laste ned oppdaterte kart over området du er i. Dette betyr at du må planlegge på forhånd hvor du vil, slik at du kan finne og laste kart over disse områdene. GPS-enheten produsenten vil henvise deg til uttak for kompatible kart. Så gjør deg klar ved å kjøpe og laste de riktige kartene for ferien.

2 Gjør noen reiserute planlegging og prepping. Finn navn og adresser til viktige steder på ferie, for eksempel et hotell, bank, postkontor og flyplassen. Legg disse stedene til GPS som veipunkter slik at du enkelt kan referere til dem eller få veibeskrivelser på fly. Også bruke GPS for å planlegge dager med sightseeing ved å plugge inn ett stopp etter hverandre slik at du kan sømløst gjøre veien gjennom dagen ved hjelp av GPS.

3 Bruk GPS til å spore feriebilder. En av de niftiest bruk av GPS på ferien er å holde oversikt over dato, tid og sted for bildene dine. Bruk et program som GPS Photo Linker til nøyaktig merke hver av dine bilder med koordinatene hvor bildene ble tatt. Hvis du vil ha noe mer manuell, ta et bilde av din GPS skjermen etter at du tar ferie bilde og legge inn dataene inn i deling av bilder på programmet.

4 Sørg for at du GPS-enheten er egnet. Det finnes mange forskjellige typer GPS-enheter, hver designet for en annen bruk og formål. Hvis du er avhengig av GPS for å holde styr på hvor du befinner deg i kritiske situasjoner, for eksempel fotturer eller seiling, sørg for at enheten er robust og vanntett. Hvis du alltid kommer til å være i en bil, på den annen side, bør du vurdere å bruke en SAT-NAV i instrumentbordet som er mer praktisk for å navigere mens du kjører.