Hvordan bruke det automatiske rengjøringsfunksjonen i et Canon-kamera

En av de viktigste forskjellene mellom XSi og noen av de andre Rebels er at dette kameraet har Canons nyeste, integrert, automatisk sensorrengjøring funksjonen. Når du gjør en endring i strømstatusen til kameraet (slå den på eller av) den selvrensende sensor driver og rister bort støv på sensoren. Dette er en automatisk funksjon. Du kan imidlertid bruke sensoren til enhver tid, samt slå den av.

Bruksanvisning

Hvordan å bruke

1 For å rengjøre sensoren, går du til menyen på skjermen, velg det femte kategorien og bla ned til "Sensor Cleaning." Dette er den samme kategorien du vil bruke for innstilling av dato, tid og språk.

2 Velg "Clean Now" og trykk på "Set" knappen. Den avlesning vil fortelle deg sensoren blir rengjort, og det vil være en lukker-lignende lyd selv om ingen bilder vil bli registrert.

3 Du kan også bruke en pære blåser for å rense støv som ikke fjernes ved automatisk rengjøring. Ta av objektivet og velg "Manuell rengjøring" på sensorrengjøring alternativet i femte kategorien. Trykk på "Set"; skjermen vil be om bekreftelse på at du vil tillate speilet for å låse og gå opp og at du ønsker å rense sensoren. Lukkeren vil da åpne. Rengjør kameraet. For å avslutte rengjøringen, slår du av kameraet med strøm.

4 For å slå av automatisk sensorrengjøring, velg "Deaktiver" på sensorrengjøring alternativet i femte kategorien. Den automatiske rengjøringen vil ikke lenger finne sted når kameraet slås på eller av.

5 Hvis du fortsatt har tegn til støv, kan du legge støv sletting av data på bildet og deretter fjerne støvflekker ved hjelp av Canon-levert Digital Photo Professional-programvare. I den andre kategorien, velg "Dust Delete Data." Velg "OK" og "Set". Rengjøring vil forekomme. Fotografere en solid hvitt stykke papir i en avstand på omtrent en fot. Kameraet vil ta tak i støv data. Følg instruksjonene som fulgte med programvaren for å automatisk fjerne støv.

Hint

  • Beste rengjøringsresultater skje når kameraet er stødig på en flate på en vinkelrett angle.To manuelt ren, ved hjelp av strømforsyningen er anbefalt. Slik unngår du skade på kameraet bør du mister makt og har en pære blåser eller fingre i kameraet.
  • Rengjør sensoren med stor care.Don't bruke en pære vifte med en børste vedlagt, bare bruke blower.Don't bruk hermetisk luft. Blåse kraft kan skade føleren.