Hvordan bruke Canon Rebel

Canon har vært å lage den Rebel linje med speilreflekskameraer siden filmen dager. Deres siste Rebel, den T1i, tilbyr forbedringer til sin D-SLR linje, inkludert en 15 megapikslers CMOS-sensor og muligheten til å skyte HD-video. Den T1i også brukerne en annen batteri enn eldre Rebels, LC-E5.

Bruksanvisning

Klargjør kameraet for drift

1 Koble halsbåndet til kamerahuset. Monter objektivet på kameraet ved å stille opp de røde prikkene på kamerahuset og objektivet, sette objektivet og vri den for å feste den. Sett inn et fulladet LC-E5 batteri i batterirommet på undersiden av kameraet. Sett inn et SD-minnekort i minnekortsporet på høyre side av kamerahuset.

2 Slå på kameraet og kontroller at batteriet er ladet ved å se på batterimåleren på LCD-skjermen. Kameraet har en strømsparingsfunksjon; hvis kameraet ikke brukes i 30 sekunder, vil den slås av. Slå den på igjen ved å trykke på utløserknappen. Du kan endre hvor lenge kameraet skal vente før den slås av ved å trykke på menyen, bla til verktøyikonet, og deretter velge "Auto Power Off".

3 Ta ditt første bilde ved å velge "Auto Focus" på objektivet og slå på "Mode" dial på kameraet til "Auto". Endre zoom på objektivet ved å rotere fat. Trykk utløseren halvveis å engasjere autofokus. Når du hører et pip, ta bildet. Hvis du vil vise et bilde, trykk på den grønne pilen på kamerahuset.

4 Skyt HD video ved å vri modusvelgeren til "Movie Camera" ikonet. Auto-fokus på det du ønsker å ta opp, og trykk deretter på "Movie" -knappen på baksiden av kameraet. Hold kameraet stødig, eller enda bedre, bruke stativ. En rød prikk vises på LCD-skjermen mens kameraet tar opp video. Trykk på "Movie" knappen igjen for å stoppe opptaket.

5 Bruk live view for å se hva bildet kan se ut før du tar bildet. Den T1i har en "Live View" modus, slik at du kan bruke LCD til å skyte i stedet for søkeren. For å aktivere "Live View", trykk på "Live View" -knappen (Kamera-ikonet) på baksiden av kameraet. Trykk igjen for å slå "Live View" off.

Hint

  • Eksperimenter med motivprogrammer (portrett, landskap osv) på programhjulet for bedre skudd. Velge en scene modus vil optimalisere kameraet for denne type photography.Read manualen for å lære om manuelle eksponeringsinnstillinger for å ta bedre kontroll over bildene dine.