Hvordan bruke 35mm objektiver på et digitalt kamera

Standard 35 mm-objektiver og digitale objektiver som brukes til å ha de samme optikk og linse mounts. Du kan montere en 35-mm objektiv for et Pentax filmkamera på en Pentax digitalkamera. Men produsentene begynte å eksperimentere med brennvidder og oppdaget at de kunne gjøre mye bredere spekter objektiver. Produsenter nå produsere 18- til 200-mm zoomobjektiver, en rekke uhørt før digitale kameraer.

Bruksanvisning

Hvordan bruke 35mm objektiver på et digitalt kamera

1 Montere 35 mm objektiv med riktig objektivfatningen. En Nikon objektiv vil ikke passe en Canon eller Pentax, for eksempel, uten en adapter. Det samme gjelder for tredjeparts objektiver fra selskaper som Sigma og Tamron. Hver er laget med et kameraspesifikke objektivfatning.

2 Monter en normal --- 50- til 55-mm --- objektiv på det digitale kameraet. Legg merke til at på de fleste digitale kameraer med en standard CCD (CCD) sensor, vil visningen ser ut til å formere seg. Det er vanligvis en 1,5x faktor, noe som betyr en 50-mm normalobjektiv vil fremstå som en 75 mm-portrettobjektiv. Selv din videste vinkel linser, for eksempel 24 mm, vil miste noe vidvinkel aspektet på grunn av dette.

3 Prøv å bruke 50 mm objektiv i hagen din; venne seg til forstørrelsen effekten av CCD. Hvis du er vant til en god vidvinkel med 24 mm objektiv, som vil bli kuttet til 36 mm, så vil du ikke ha synsfeltet man kunne forvente. Prøv linsen på en vanlig scene, slik som utsikten fra verandaen.

4 Bruk forstørrelse effekt. Hvis du har en 50- til 200-mm zoomobjektiv på den gamle filmkamera, har du nå en 75- til 300-mm zoom å leke med. Det vil gi deg lengre rekkevidde for å fange en fugl i et tre eller plukke ut et ansikt i mengden uten å bli lagt merke til.

Hint

  • 35 mm-film kameralinser tendens til å være tyngre enn sine digitale kolleger. Hvis du fotograferer med en lang telelinse, kan du prøve å hvile kameraet på et stativ eller annet fast underlag. Dette vil bidra til å stabilisere visningen.