Hvordan balansere Auto Dekk

Hvordan balansere Auto Dekk


En god sjåfør er en trygg sjåfør. Balansering dekkene på bilen din er en nødvendig handling for å sikre at du opererer trygt og økonomisk. Ubalanserte dekk kan føre til at bilen til vingle og kan resultere i en ulykke eller annen skade på kjøretøyet. I tillegg kan ubalanserte dekk forstyrre drivstoffeffektivitet og bøye akselen. Vanligvis vil en bilmekaniker sjekke dekkene for å fastslå om de er riktig balansert. Med nødvendig utstyr kan du sjekke dekkene dine balanse og føler deg komfortabel at din opererer en sikker og økonomisk bil.

Bruksanvisning

1 Fjern eventuelle hjulvekter som kan være på rattet. Tradisjonelt ble disse vektene laget av bly, men på grunn av miljøhensyn mange vekter er nå sinkbasert. Inspiser rattet grundig for å sørge for at du har funnet og fjernet alle vekter slik at de ikke kommer i konflikt med balansering.

2 Plasser dekket på hjulet balanserer. Træ akslingen gjennom hjulnavet og trygt. Sentrere hjulet så mye som mulig.

3 Sakte snurre hjulet i balanserer. Legg merke til at den tunge del av dekket, vil tiltrekkes den nedre og den lyse delen til toppen. La hjulet for å bosette seg i dette stedet og markere den letteste delen på dekket med kritt. Gjenta denne prosessen for å sikre at du har merket den letteste delen av hjulet.

4 Fest hjulet vekten er selvklebende siden til den delen av hjulet rett under kritt merkene. Sjekk for å se om dette løser ubalansen.

5 Drei hjulet slik at det vektede delen er på 3 klokken posisjon. Slipp rattet og observere hvordan den beveger seg. En klokken trekk indikerer at det er for mye vekt på rattet. Hvis hjulet beveger seg mot klokken, må du legge mer vekt. Fortsett å justere vektene til du har funnet den rette balansen og vekten forblir i 3 klokken posisjon. Videre sikre vektene til dekket med duct tape. Monter hjulet på bilen og fortsette å følge samme prosedyre for de resterende dekk.