Hvordan å gjøre Car Maintenance & Car reparasjoner

Hvordan å gjøre Car Maintenance & Car reparasjoner


En bil er vanligvis den nest dyreste kjøp noen gjør, foruten et hus. Dermed vanlig bil vedlikehold og reparasjoner er en god måte å gjøre denne investeringen vare så lenge som mulig og å holde reparasjonskostnadene nede. Den gjennomsnittlige bileieren kan noen ganger lett gjøre vedlikehold og reparasjoner, men det er noen rutiner som, hvis du ikke er komfortabel med dem, bør overlates til proffene.

Bruksanvisning

1 Les brukerhåndboken. Brukerhåndboken skal fortelle deg detaljene om hvordan ofte og med hvilken type du bør bytte ut eller fylle grunnleggende væsker og hvor ofte å gjøre annet vanlig planlagt vedlikehold. Dette vil omfatte oljeskift, frostvæske endringer og til hvilket nivå ting som ting som bremsevæske skal være. I det minste må du vite hvor ofte vedlikehold skal utføres.

2 Hvis du vil vite hvordan du gjør en viss type vedlikehold eller en bestemt type reparasjon, kan du kjøpe en Haynes eller Chilton manual for din biltype, som vil vise med noen grad av illustrasjon på hvordan du gjør grunnleggende automotive arbeid. Disse håndbøkene er ikke skrevet til de absolutte nybegynnere, skjønt, så du kan eller ikke kan finne dem helt nyttig. De vil, i det minste, gi deg et bedre inntrykk av hva du skal se etter og en bedre forståelse av hva du ser på på bilen. Den vedlikehold folk flest kan gjøre selv inkluderer oljeskift, utskifting av luftfilteret, erstatte tennplugger og fylle lave væskenivåer og dekk til riktig lufttrykk.

3 Kjenn dine begrensninger og være trygg. Arbeid på en bil eller andre kjøretøy kan være svært farlig. For det første er de svært tung, og hvis du ikke vet hva du gjør du ikke bør jekke dem opp eller kjøring på ramper. Gjør arbeidet med bilen på flat stabil bakken, med blokker på dekkene holde bilen fra å bevege seg. Også vente til motoren har vært avslått i minst flere timer for å unngå å bli brent. Bruk hansker for å holde hendene fra å bli kuttet av bildeler. Vær svært forsiktig med hvor du holder hendene, spesielt i små steder, slik at de ikke blir sittende fast. Viktigst, holde små barn borte fra arbeidsområdet. Hvis du virkelig ikke forstår eller vet hva du gjør, du kan virkelig rotet opp bilen, så hvis du er skeptisk, få hjelp.

4 Få de riktige verktøyene. Det kan i utgangspunktet være dyrt, men å få de riktige verktøyene for jobben vil gjøre det enklere, spare tid og muligens holde deg fra å installere noe galt eller bryte den. Bildeler er ofte under mye press, og ikke sikre noe riktig kan føre til det å bryte eller løsner under kjøring. Hvis du bruker feil nøkkel du kan også enkelt stripe del og være ute av stand til å fullføre sette den på eller ta den av. Det kan være svært dyrt å taue den til en mekaniker for å få det løst. Ett element bør du alltid ha for hånden er et par vernebriller.

5 Ta en klasse og lære. Samfunnet høgskoler noen ganger tilbyr kurs i grunnleggende vedlikehold av bil. Disse klassene vil hjelpe deg å lære hvordan du skal gjøre en masse ting som jevnlig må gjøres på en bil, fra oljeskift til å endre bremseklossene.

Hint

  • Følg alltid sikkerhetsregler.