Hvordan å gjenoppbygge forgaffel

Hvordan å gjenoppbygge forgaffel


Moderne motorsykkel gafler absorbere støt og dempe rebound for å opprettholde kontrollen over sykkelen. En stor fjær renner ned langs lengden av gaffelrøret og inn i den nedre delen av benet. Denne våren bjørner på gaffelen cap og leggen til å bære vekten av sykkelen i ro og absorbere gaffel kompresjon på grunn av bremsing og humpete veibane. Hydraulikkvæske og en intern demper mekanisme bidrar til å kontrollere returen og bevare kontaktflaten mellom forhjulet og veibanen. Med tid, foringer inne gaflene slitasje og bli slakk og må skiftes ut. Når du har fjernet gafler montering, kan du bygge den opp igjen.

Bruksanvisning

1 Ta på vernebriller, og deretter fjerne dreneringspluggen og pakningen med en socket og skralle eller Allen / Torx driver fra leggen over renne pannen. Hviler bunnen av det nedre ben i kokekaret, og komprimere den gaffel gjentatte ganger med håndkraft for å pumpe det gamle fluid fra gaffelen.

2 Ta godt tak i gaffel rør med en ren butikk fille nær toppen, og bryte dreiemoment på gaffelen cap med en stikkontakt og 1/2-inch skralle. Sakte fjerne hetten fra røret, og hold sterkt press nedover på hetten når den nærmer seg de siste par tråder, som hetten vil være under noen pre-load fra gaffelen våren. La våren for å losse og utvide, skyve hetten og stikker fra gaffelen. Trekk våren fra gaffelen for hånd, og plasser den i dreneringssumpen å tillate det å kaste noen gamle væske.

3 Fjern spjeldet holdebolten fra bunnen av den nedre delen av benet med en sekskant eller Torx driver. Fjern gummistøvel fra gaffelen / leggen felles for hånd. Ta av snap-ringen fra toppen av leggen, ved hjelp av snap-ring tang.

4 Fjern det nedre ben tetningen fra sin forsenkning i toppen av det nedre ben, ved hjelp av tetningen avtrekker. Skyv gaffel røret fra leggen. Inspiser gaffel rør for scoring eller riving, og erstatte den hvis den er skadet eller bøyd. Fjern gaffel røret foringen fra bunnen av gaffelen røret ved kile den åpen med en flathodet skrutrekker, deretter skyve den av gaffelen. Installer den nye gaffelen røret foring på gaffelen røret.

5 Sett i skyve hammer inn i den nedre delen av benet, og i inngrep med fingrene under skulderen på leggen bøssingen. Slide-hammer foringen opp og ut av leggen. Klikk på den nye foringer i leggen forsiktig med en hammer. Plasser den nye leggen sel inn i sin fordypning, og kjøre den inn med en hammer.

6 Skyv gaffelrøret tilbake i leggen. Installer spjeldet holderen bolt i bunnen av leggen, og dreiemoment det til fabrikkens spesifikasjoner for din modell av sykkelen med momentnøkkel og en Allen driver. Installer den nye leggen snap-ring, ved hjelp av snap-ring tang. Snap gummislangen tett inn i posisjon på toppen av det nedre ben for hånd.

7 Klem gaffel røret i sykkelens trippel-klemme med en skralle og Allen driver. Sett på leggen tappepluggen pakningen og plugg, med en pipe eller Allen driver, og dreiemoment det til fabrikkspesifikasjonen.

8 Tilsett passende mengde ny gaffel fluid gjennom toppen av gaffelrøret. Installer de nye O-ringer på hetten, og sett gaffelen våren inn i gaffelen og sett lokket på toppen av det. Komprimere våren med håndkraft til du kan engasjere lokket i sine tråder. Tråd hetten på fullt, og dreiemoment det til fabrikkens spesifikasjoner for din modell av sykkelen med 1/2-tommers momentnøkkel og socket.

Hint

  • Gaffelen cap kan være under betydelig press fra gaffelfjærer. Vær forsiktig og kontroll når du tar av lokket, for å hindre den fra å bli tvangsflyttet kastet ut, og for å holde våren fra å lansere seg fra røret. Det kan ta betydelig innsats for å komprimere fjæren nok til å re-engasjere lokket i sine tråder. Plasser kroppen din over operasjonen, og bruke overkroppen vekt og styrke for å oppnå dette. Arm styrke alene ikke vil være tilstrekkelig. Bruk vernebriller / briller mens du gjør dette, for å beskytte deg i tilfelle du mister kontrollen over våren eller cap.