Hvordan å gjenoppbygge en hydraulisk jekk

Hvordan å gjenoppbygge en hydraulisk jekk


Hydrauliske jekker er relativt enkle maskiner. Hvis du har en i verkstedet som ikke lenger løfter, bør du vurdere å prøve å bygge den opp igjen. Mange knekt er designet for å være disponibel og kastet ut så snart de bryter, men høy kvalitet hydrauliske jekker kan gjenoppbygge stedet for å bli erstattet, og noen produsenter tilbyr gjenoppbygge kits. Fremgangsmåten er den samme enten du har en flaske jack eller et gulv jack. Et gulv jekk har en flaske jekk innsiden, så fjerne flasken før prosedyren. Denne prosedyren skal ikke være en del av rutinemessig vedlikehold rutine, men det kan hjelpe hvis kontakten ikke fungerer som den skal.

Bruksanvisning

1 Tapp ut olje fra jack ved å fjerne bunnpluggen. Dette er vanligvis den øverste pluggen hvis flasken ble stående på sin base. Når oljen er drenert, ren og skifte ut bunnpluggen.

2 Fjern håndtaksmontasjen. Dette er vanligvis holdes på plass av et par bolter. Når du har det av, trekk stempelet ut fra undersiden av håndtaket. Dette kan gjøres for hånd, selv om du kanskje ønsker å sikre kontakten med en skrustikke.

3 Fjern utløserventilen ved å skru den. Det er vanligvis en ball eller pinne for å regulere flyten under hetten. Fjern dette ved hjelp av blyant magnet og holde ballen og hetten sammen.

4 Ta av overbelastning ventil. Denne ventilen er ofte under en skrue og i nærheten av utløserventilen. Fjern skruen eller bolten som holder den på plass og deretter bruke blyant magnet for å fjerne de to baller og fjærer under. Det kan også være noen delere, plater og guider under den. Som du fjerne disse, bør du notere den rekkefølgen de ble fjernet. Dette vil hjelpe deg når det gjelder å erstatte dem.

5 Bruk rørtang for å fjerne tanken mutteren fra toppen av flasken. Når dette er slått av, vil stempelet gli ut, og du vil være i stand til å skyve alle bitene fra hverandre. Gjør et annet merke av hvilken brikke var inne som, slik at du kan sette dem sammen igjen etterpå.

6 Undersøke alle o-ringer og tetninger for klyper, sprekker eller brudd mens alt er fra hverandre. Skift ut o-ringer og skiver med nye. Når du fjerner o-ringene ikke bruke den siden som skaper forseglingen som innflytelse da dette kan skade overflaten og hindre ny ring fra tetting riktig. Du kan også suge de nye myke o-ringer og skiver i hydraulikkolje å forbedre sin opprinnelige segl.

7 Monter stempelet ved å henvise til instruksjonene du tegnet opp når du fjernet den. Skyv stempelet tilbake inne i flasken og skru tanken mutteren.

8 Bytt ut baller og kilder i den overbelastningsventilen. Vanligvis den minste ballen går først, etterfulgt av mindre våren og deretter den store ballen og store våren. Se i instruksjonene du skrev når du fjerner dem hvis du har flere deler. Sett lokket på toppen av hullet.

9 Sett på ball eller pinne inne utløserventilen ved å slippe den inn til plass og sett utløserventilen skrue eller bolt.

10 Skyv stempelet tilbake på plass under håndtaket og sett på håndtaket ved hjelp av bolter du fjernet tidligere for å sikre det på plass.

11 Åpne oljereservoar cap, fylle på jack med olje og blø overflødig luft fra systemet. Å blø luften, åpner utgivelsen ventil og pumpe håndtaket kraftig flere ganger. Deretter lukker vale, pumpe jack til full høyde, åpner utløsningsventilen og la det ned. Gjenta denne prosessen til jack når sin fulle høyde.

12 Tørk av jack over med kluten og teste den ved å løfte et kjøretøy. Nøye undersøke den følgende testen for noen bevis for lekkasjer.

Hint

  • Sørg for at arbeidsområdet er skinnende rent. Smuss og skitt vil ødelegge innsiden av en jack.
  • Før du begynner å bygge en jack sjekke prisen på en ny modell. Noen ganger gjenoppbygge kit koster mer enn en tilsvarende ny jack.
  • Arbeid aldri under en bil støttet av en jack alene. Bruk alltid bukker.
  • Hydraulikkolje er brannfarlig, holde det unna åpen flamme.