Hvordan å gjenoppbygge en Clutch på en 1993 Honda Shadow

Alle 1993 Honda Shadow modeller støttet seg på en clutch som inneholdt en bunke med fiber og stålplater. Disse platene forble presset tett sammen når engasjert og overføres kraften fra motoren veivaksel til overføring. En støtstang er festet til en løfteplaten på den ytre flate av clutchenheten skulle løsne, eller avlaste trykket på platene, når koplingsarmen ble trukket inn, slik at motoren å rotere uavhengig av overføringen. Clutchplatene, men vil slites over tid og mister sin evne til å opprettholde grep mot hverandre, slik at clutchen til å gli som om det var delvis utkoblet. Bytte av clutchplatene, samt flere relaterte komponenter, krever delvis demontering av motoren.

Bruksanvisning

1 Monter Shadow på en tjeneste stand til å støtte den i oppreist stilling.

2 Fjern oljepåfyllingslokket fra høyre side av motoren. Plasser en dreneringspanne under veivhuset avløp bolt, som ligger på nedre venstre side av motoren. Fjern veivhuset avløp bolt, ved hjelp av en stuss og en skralle. La oljen renne til en lys drypp, deretter skru tappebolten på plass for hånd. Stram bolten til 22 fot-pounds, med en momentnøkkel.

3 Fjern runde koplingsdekselet og pakningen fra høyre veivhusdekselet, med en sekskantnøkkel, for å avsløre clutchen forsamlingen.

4 Fjern snappringen fra den ende av det ytre koplings løfteren stang på midten av clutchenheten, ved hjelp av eksterne snap ring tang. Skyv løfteren plate, lager og clutch skjøtestykke av stangen for hånd.

5 Shift overføring i første gir og har en assistent fast trykke den bakre bremsepedalen. Løsne låsemutteren i senter av clutch forsamlingen, ved hjelp av en kontakt og en breaker bar. Fjern låsemutteren, vaskemaskin, clutch membran våren og clutch fjærskåler fra clutch montering.

6 Trekk koblings stempel, trykk plate og alle 11 clutchplatene ut av clutch forsamlingen. Separer clutchplatene i to stabler av seks fiberplater og fem stålplater. Trekk koblings stempelet ut av trykkplaten.

7 Fjerne O-ringen fra clutchen stempelet. Inspiser clutch stempel og trykkplate for dype scoring - riper - sammen deres overflater. Bytt stempel eller plate hvis ripene er dype nok til å fange din negl. Fjern lette riper med 1000-sandpapir, deretter rengjøre delene med en del-rengjøringsmiddel spray. Coat en ny O-ring med SAE10W-40 MC-grade motorolje, deretter settes O-ringen over clutch stempelet.

8 Lå clutchen blender våren på et flatt arbeidsbord, med vårens reist faner vendt opp. Måle høyden av tappene fra bordoverflaten, ved hjelp av en tykkelsesmåler. Sett på clutch blender våren hvis noen av kategoriene er mindre enn 0,18 tommer over overflaten av tabellen.

9 Legg de stålclutchplatene på et flatt arbeidsbord. Mål stålplatene for vridning, ved hjelp av en tykkelsesmåler. Måle tykkelsen av de fiberclutchplatene. Erstatte alle 11 platene hvis noen av de fiberplatene er mindre enn 0,12 tommer tykk eller om noen av stålplatene er vridd mer enn 0,012 tommer.

10 Sug clutchplatene i motoroljen i en time. Skyv en fiberplaten inn clutchenheten, etterfulgt av en stålplate. Veksle mellom fiber og stålplater inntil alle 11 clutchplatene er installert. Skyv clutch stempelet inn clutchtrykkplaten, og skyv deretter trykkplaten over clutchplatene.

11 Installer clutch fjærskåler og clutch blender våren over clutch trykkplate. Skyver en ny skive over den gjengede aksel og skyver stangen på midten av clutchenheten, deretter skru låsemutteren på plass for hånd. Har en assistent trykke den bakre bremsepedalen, og stram låsemutteren til 72 fot-pounds.

12 Skyv clutch skjøtestykke på støtstangen. Skyv skjøtestykket i fordypningen i sentrum av clutchen stempelet. Før lager og løfteplaten over enden av clutchen skjøtestykke. Installer en ny låsering inn i sporet kuttet i enden av støtstang, like foran løfteren plate.

1. 3 Sett på clutch dekselet og pakningen på høyre veivhuset dekselet. Trekk til dekselboltene til 7,6 fot-pounds.

14 Senk Shadow på sin side stå. Fyll motoren med 3 liter motorolje gjennom påfyllingsåpningen på øvre høyre side av motoren, rett over høyre veivhuset dekselet. Skru av påfyllingslokket på plass.

15 Start motoren og la den gå på tomgang i stedet for tre til fem minutter å varme oljen til driftstemperatur. Stopp motoren og la oljen bosette i fem minutter.

16 Kontroller oljenivået ved hjelp av peilepinnen festet til oljepåfyllingslokket. Tilsett mer olje hvis oljenivået er under nedre merke på slutten av peilepinnen. Rengjør peilepinnen med en klut, og skru av påfyllingslokket på plass.