Hvordan å fokusere når du kjører

Hvordan å fokusere når du kjører


Kjøring til jobb og hjem flere ganger i uken kan føle rutine, selv dagligdagse. Til tross for fortrolighet, er det viktig å holde fokus mens du kjører. Ifølge Insurance Institute for Highway Safety, i 2009 var det 33,808 dødsfall fra bilulykker. Å vite hvordan å holde fokus mens du kjører er avgjørende for å holde våre veier trygt.

Bruksanvisning

1 Flytt setet, baks og sidespeil og rattbehagelige stillinger før du kjører bilen. Justere disse mens bilen er i bevegelse kan ta fokus bort kjøring.

2 Kjør med øynene fokusert på veien fremover og begge hendene på rattet. Hvis hendene dine er opptatt med kjøring, sjansene er tankene dine vil være, også.

3 Hvis du liker å lytte til musikk mens du kjører, holde volumet på et nivå som fortsatt gjør at du kan fokusere på andre biler på veien. Hvis volumet er for høyt, kan du ikke være i stand til å høre en nødsituasjon bilens sirene eller et horn tut varsler deg for fare.

4 Tillat god plass mellom bilen og bilen foran deg. Bruk to-sekunders regelen. Finn en fast punkt på siden av veien videre. Etter at bilen foran deg har passert det punktet, telle hvor mange sekunder det tar før bilen når det samme punktet. Det bør være omtrent to sekunder mellom bil og bilen foran deg. Med fokus på de to-sekunders regelen vil holde deg fokusert på å styre generelt.

5 Unngå distraksjoner. Ikke tekst eller bruke mobiltelefonen mens du kjører; avlede oppmerksomheten kan resultere i alvorlig om ikke fatale konsekvenser for deg, dine passasjerer og de andre sjåførene. Også, ikke snu for å delta på et barn eller for å hente et objekt fra baksetet. Trekke over til å fullføre en oppgave som kan distrahere deg fra å kjøre.

Hint

  • Følg alle trafikkskilt og signaler.
  • Bruk sikkerhetsbeltet; ulykker kan skje.
  • Unngå dagdrømmer; ikke la tankene vandre mens du kjører. Kjøring bør være i fokus.
  • Ikke kjør under påvirkning av alle typer bevissthetsendrende stoffer, som alkohol.