Hvor raskt dekkene slites Do?

Hvor raskt dekkene slites Do?


Å bli kjent med faktorer som påvirker dekkbanen slitasje kan gjøre forskjellen mellom ofte å kjøpe nye dekk og strekke mest liv ut av et dekk sett. Kjørestil og grad av vedlikehold faktor i lang av dekkbanen.

Betydning

Ifølge NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), unngå vonde veier og vedlikehold av produsenten anbefalte dekktrykk vil øke dekkets levetid, drivstoff kjørelengde og kjøretøyets ytelse, og redusere sjansen for dekk svikt. Rutinemessig dekk omsorg vil spare penger ved å maksimere levetiden på dekkene.

effekter

Forbrukere rapporter antyder rotere dekkene hver 6000 til 8000 miles for å øke dekkets levetid. Foran og bak dekkene slites forskjellig, enten bilen er forhjulsdrift, bakhjulsdrift eller firehjulsdrift. Roterende dekk hjelper selv ut den generelle dekkslitasje.

Identifikasjon

Det er føderalt mandat at alle dekk som selges i USA må være DOT-karakter og gradert under Uniform Tire Quality gradering system, noe som priser dekk trekkraft, baneslitasje og temperaturområde. Gjør deg kjent med tegninger stemplet inn i hver dekkets sidevegg fordi de forklarer lastekapasitet, hastighet vurdering, nødvendig felgdiameter, maksimal PSI og dekktype, som alle svarer til den tiltenkte bruken av dekket. Overskridelse noen av de foreslåtte grenseverdiene vil redusere slitebanens levetid og er potensielt farlig.

Expert Insight

Hard akselerasjon og bremsing nedgang dekkets levetid. Vehicle suspensjon komponenter som er slitt eller ut av stilling kan også redusere slitebanens levetid. Vanlige årsaker til rattet forskyvning inkluderer slitt tie-rod ender, løs suspensjon deler og ødelagte kuleledd. Identifisere dekkets produksjonsdato, med de fire siste sifrene i DOT identifikasjonsnummer på dekkets sidevegg er også viktig, fordi eldre dekkene slites raskere.

Advarsel

Dekk med mønsterdybde på 1 / 16th av en tomme eller mindre er farlig. Som en tommelfingerregel, fungerer den "Lincoln Test" - ta en krone, og sette det inn i den grunneste delen av slitebanen med Lincolns hodet opp-ned og mot deg. Hvis toppen av Lincoln hode er synlig, trenger utskifting dekkene.