Hva skjer når en Torque Converter går dårlig?

Hvordan en momentomformer Works

For å forstå hva som skjer med en momentomformer, er det viktig å forstå operasjonen. Momentomformeren er boltet direkte til flexplate på baksiden av motoren. Den flexplate er boltet til baksiden av veivakselen. Den riflede ende av overføringsinngående aksel er satt inn i momentomformerens kile plater. Dette er den eneste forbindelse for overføring til motoren. Momentomformeren har fire forskjellige seksjoner: en pumpe, (som er huset), statoren, turbinen og den enveis clutch.

Den enkleste måten å beskrive hva som skjer i momentomformeren er å forestille seg to elektriske vifter mot hverandre. Slå en fan på og la den andre viften. Som drifts fan fungerer, vil den begynne å slå viften som er utenfor. Det begynner sakte deretter plukke opp litt fart, avhengig av hvor fort drifts viften virker. Viften som er av, men snu fra vindstyrken fra operasjons fan kalles hjulet. Den er drevet av den første vifte. Dette hjulet er turbinen. I denne illustrasjonen viften som er på er motoren og det drevne giret eller vifte er turbinen. Dette er hvordan bilen kan stoppe uten å drøye motoren. Med lavt turtall, er det lite press på den drevne vifte. Siden det ikke er direkte knyttet til motoren, kan det bremse ned uten å forårsake vanskeligheter.

I momentomformeren, blir overføringen festet til turbinen gjennom kileakselen. Turbinen er ikke festet til momentomformeren. Det er frittflytende og festet kun til inngående aksel. Mellom momentomformeren huset og turbinen er en stator. Som motoren svinger, momentomformeren bolig eller pumpe bygger hydraulisk trykk. Dette hydrauliske trykk avhenger av hvor hurtig motoren når (rpm).

Statoren er laget for å øke det hydrauliske trykket til turbinen og reduserer hastigheten av turbinen og produsere mer dreiemoment i prosessen. Etter hvert som motorhastigheten øker, øker trykket hurtig og statoren multipliserer trykket til turbinen slik at kjøretøyet for å akselerere. På en marsjfart på 45 miles per time eller bedre med jevn rpm, vil låsen opp oppstå gjør rasjon 1: 1 mellom motor og girkasse. Motoren roterer like fort som ingen skjer på dette punkt. Så snart akselerasjonen er nødvendig, vil det falle ut av låser seg og vende tilbake til omtrent 80 prosent effektivitet for å forhindre lugging motoren. Dette er det samme som en overdrive og sparer drivstoff.

Når en Torque Converter Goes Bad

Når en momentomformer går dårlig, vil en av to ting vanligvis skje. Hvis momentomformeren ble overmannet av en større enn aksje motor eller ved å dra noe veldig tungt, vil vingene inne i momentomformeren bøye. Når dette skjer, er det som om overføring er forsinket. Det tar mye gass for å få bilen i bevegelse. I et alvorlig tilfelle, kan skovlene være bøyd så mye at bilen vil bare rev opp, men det vil ikke gå noe sted.

Den andre resulterende svikt vil føre til en høyere enn lager stall ved å bøye vingene akkurat nok. Når bilen tar av fra en stopp, vil du legge merke til at rpm vil heve høyere enn normalt før bilen begynner å bevege seg. Dette vil imidlertid fortsatt fungere fint når turbinen har fanget opp. Det indikerer en overhengende problem.