Hva er nødvendigheter for en Trail-Only Rig?

Hva er nødvendigheter for en Trail-Only Rig?


I en verden av off-road kjøretøyer, er "trail-only" rigg vurderes på toppen av haugen når det gjelder evne i ulendt terreng. Ubegrenset av de begrensningene som street-legal biler har, disse kjøretøyene ofte gjennomgå store endringer i hver og en av deres komponenter. Resultatet er en bil som kan takle nesten alt som stien kan kaste på den.

aggressive Dekk

Den eneste kontakten bilen din har med bakken er gjennom sine dekk. Høye, smale dekk med dype ørene bør brukes på mud-baserte biler mens sandbaserte kjøretøy bør kjøre bredere dekk for flotasjon. Kjøretøyer konstruert for dyp snø vanligvis bør kjøre brede dekk også. Dette holder kjøretøyet på toppen av dyp snø.

Bead Lock felger

Perler låser hovedsak "låser" perle av dekket på felgen. Dette tillater at lufttrykket i dekket kan senkes tilstrekkelig til å tillate dekket å utvide og bøye seg rundt objekter uten dekkanten bryter sin forsegling. Dette er vanlig på rockekrypende biler.

oppgradert Suspension

En suspensjon som tillater kjøretøyets dekk for å opprettholde konstant kontakt med terrenget er nødvendig. Typiske street-orienterte suspensjoner har ikke tilstrekkelig flex følge ulendt terreng. Et oppgradert suspensjon omfatter vanligvis en heis kit, som tillater bruk av høyere dekk.

gearing

Differensial gearing bør endres for å passe til den nye terrenget, så vel som for å kompensere for høyere dekk. Taller dekk heve den generelle gearing av kjøretøyet, som tar bort low-end makt. En lavere (numerisk høyere) ring og pinion sett vil tillate bilen å krysse terrenget på et lavere tempo mens du holder motoren dypt i sitt maksimale dreiemoment.

Vinsj

En stor vinsj som er valgt for vekten av kjøretøyet skal brukes. Hver off-road kjøretøy til slutt blir sittende fast. Hvis du reiser på stier alene, kan en vinsj være en livredder. Hvis opererer i gjørmete terreng, bør en tyngre vinsj velges som sugeeffekt av dyp gjørme legger sterkt til den innsatsen som trengs for å frigjøre en fastsittende kjøretøy.

låse~~POS=TRUNC Differensialer

Låse differensialer, eller "skap", la begge aksler til å fungere som en enhet. Noen er kontrollerbare fra inne i førerhuset. Dette betyr at de kan manuelt låst eller ulåst. Dette gir muligheten til å slå fast når ulåst, med mulighet til å krysse vanskelige flekker når den er låst.