Hva er kamera Aperture F3.5 til F5.6?

Hva er kamera Aperture F3.5 til F5.6?


Opprette et fotografi innebærer å eksponere lysfølsomt materiale for lys. Kameraer regulere hvor mye eksponering en gitt medier som film eller en digital sensor får ved å justere tre grunnleggende innstillinger - blenderåpning, lukkertid og ISO. Mens lukkerhastighet og ISO-innstillinger er bygget inn i kamerahuset, ligger åpningen i linsen. Et objektiv har en maksimal blenderverdi kan bruke som er angitt på kroppen av linsen.

Aperture

Membranen eller åpning i en linse kalles blenderåpning. Blenderåpningen størrelse, kalt f / stopp eller f / nummer vanligvis er stemplet på en linse for å angi blenderområde. Denne høyeste f / stopp på en objektiv lar fotografen vet den største blenderåpning tilgjengelig for en bestemt objektiv. Den maksimale f / stopp er indikert ved nummer en, etterfulgt av et kolon og f / tall og er stemplet på forsiden fat av linsen. For eksempel er en linse med en maksimal f / stopp av 3,5 vist som 1: 3,5. Den åpning regulerer størrelsen av åpningen lyset passerer gjennom for å nå kameraets film eller digital sensor.

zoom~~POS=TRUNC

Zoomobjektiver kommer i ulike brennvidder, størrelser og blenderkombinasjoner. De fleste tenker på et zoomobjektiv som en linse som gjør at du kan "zoome i nært" på motivet. Sannheten er et zoomobjektiv representerer en linse som har en variabel brennvidde rekkevidde. For eksempel, en 35 mm kameralinsen med en justerbar brennvidde på 10 mm til 20 mm funksjoner i vidvinkel, brennvidde kategori, men fordi den har en justerbar brennvidde, representerer det likevel et zoomobjektiv. De fleste zoomobjektiver har en variabel blenderåpning rekkevidde, selv om noen dyrere zoomer har en fast blenderåpning.

variabel Aperture

Den variable blenderområde betyr at den maksimale blenderåpning varierer basert på brennvidde satt på objektivet. For eksempel kan et objektiv med en 80-300 mm brennvidde har en maksimal blenderområde på f / 3,5 til f / 5,6. Dette betyr med objektivet brukes på 80 mm innstillings fotografen kan stille maksimal blenderåpning på f / 3,5. Som fotografen beveger seg lenger opp brennvidde spekter av objektivet, maksimal blenderstørrelsen endres. Når fotografen når 300 mm innstillingen brennvidde, er maksimal blenderåpning hans nå f / 5.6 ikke f / 3.5. En grunn produsenter gjør variabel blenderåpning zoomobjektiver er fordi de er billigere å lage enn sine fast blenderåpning zoom kolleger.

betraktninger

Variable-blenderåpning zoomobjektiver koster mindre enn fast blenderåpning zoomer, men de har også visse ulemper. Fast blenderåpning zoomobjektiver slik at fotografen kan bruke samme blenderåpning, lukkertid og ISO kombinasjon innstillinger gjennom hele zoomområdet til objektivet. Med en variabel åpning zoom, for fotografen å opprettholde samme eksponering, må hun justere lukkerhastigheten eller ISO-innstilling når objektivet når sitt høyeste maksimale blenderinnstilling. I tillegg fast blenderåpning vanligvis har bedre optisk ytelse enn variabel blenderåpning.